Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Velký krok pro žáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Dvořák

PODAT PŘIHLÁŠKU DO MŠ JE SNADNÉ

Někdy se zbytečně rozčilujeme kvůli „prkotinám“, jindy dáváme průchod zlosti, protože některé vládou slibované záležitosti, které nám mají usnadnit život, dopadnou jako vždycky.

Článek

Tedy vlastně nedopadnou.

Kdybychom ale ony překonatelné vady na kráse našich systémů posuzovali globálním pohledem, dost možná by nás zlost přešla. Mohli bychom totiž dospět ke smířlivějšímu konstatování. Než – obrazně míněno - uklouznout a spadnout, je lepší počkat, až led rozmrzne nebo ho posypat ekologickým štěrkem.

I v těch nejlepších společnostech, jako třeba v NASA, se občas starty odloží, aby rakety nespadly. Případná netrpělivost posádky, že na Marsu přistanou až za 169 dnů, a nikoli o 53 hodiny dřív podle původního plánu, by nebyla na místě.

Foto: Pixabay.com

Astronauti čekají na odložený start

- What can we do? Even in CERMAT they postponed the start by three days!

(Co naděláme? Vždyť i v takovém CERMAT odložili start o tři dny.)

Je jen dobře, že nedošlo ke zbrklému startu elektronického podávání přihlášek na střední školy, jestliže hrozilo riziko, že najednou nebude fungovat.

Byla by to příšerná blamáž celého digitalizačního úsilí vlády.

Systém dnes nespadl. To není málo. Až se spustí, bude to velký krok pro CERMAT, malý krok pro žáky. Vlastně to má být obráceně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám