InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Policisté pomáhali při záchraně života. Získali za to ocenění

Ředitel jihočeské policie udělil kázeňskou odměnu policistům Jakubu Peškovi a Jakubu Čoudkovi z oddělení hlídkové služby v Českých Budějovicích. , Autor: PČR

Ředitel jihočeské policie udělil kázeňskou odměnu policistům Jakubu Peškovi a Jakubu Čoudkovi z oddělení hlídkové služby v Českých Budějovicích.     Autor: PČR

PRACHATICE, ČESKÉ BUDĚJOVICE - Policisté z Prachatic a Budějovic zachránili životy lidem, kteří zůstali ležet na ulici. Za jejich činy je odměnil dnes v Českých Budějovicích ředitel jihočeské policie Luděk Procházka.

Policisté Jakub Pešek a Jakub Čoudek řešili 15. ledna běžný dopravní přestupek v centru Českých Budějovic. Náhle si všimli, že u nedalekého domu leží na chodníku žena. Okamžitě k ní vyrazili a zjistili, že v důsledku poranění masivně krvácí z pravé nohy v oblasti kotníku.

„Sundali jí proto botu a ukázalo se, že se jedná o tepenné krvácení. Policisté věděli, že jde o čas. Velmi profesionálním způsobem použili v oblasti pravého stehna služební škrtidlo, kterým tepenné krvácení zastavili. Na postižené místo ještě přiložili tlakový obvaz a zamezili tak další ztrátě krve. Následně ženu předali zdravotníkům, kteří přijeli na místo a vrátili se ke své práci, kdy museli dořešit dopravní přestupek. Policisté díky své všímavosti a pohotovému zásahu jednoznačně přispěli k záchraně života zraněné ženy," popsala mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Podobnou situaci řešili i prachatičtí policisté Jaroslav Kotál a Jakub Klabouchz, kteří 17. ledna před půl třetí odpoledne obdrželi informaci o tom, že na chodníku v Pivovarské ulici v Prachaticích naproti územnímu odboru policie leží muž a nějaká žena provádí první pomoc. Policisté se právě vraceli z prachatické nemocnice, kde prováděli úkony s agresivním pacientem.

„Během několika pár minut již byli na místě. Zjistili, že na zemi leží zraněný muž, který nejeví známky života, proto si Jaroslav Kotál od ženy muže převzal a dál pokračoval v nepřímé srdeční masáži, až do příjezdu zdravotnické záchranné služby. Díky rychlému zásahu kolemjdoucí ženy, policistů a zdravotníků se podařilo u sedmaosmdesátiletého muže životní funkce zase obnovit, za což jim patří poděkování," řekla mluvčí prachatické policie Martina Joklová. Ředitel jihočeské policie udělil policistům kázeňskou odměnu.

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • V klidu 

    Reagovat

     

    Dostanou papir a tim to konci. Odmenu leda jejich velitel..

    Vloženo 2.2.2024 06:20:13

  • Luděk 

    Reagovat

     

    Tak ted si připadám jak když mi bylo tricet. Taky se ve fabrice ocenivali lidi za svou beznou praci

    Vloženo 1.2.2024 21:22:52

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace