Branišovský les: Nejstrašidelnější les v Česku plný paranormálních jevů, mýtů a smrti

Branišovský les

Branišovský les je považován za nejstrašidelnější les v Čechách. Je prošpikovaný děsivými tragickými událostmi. Kdo se do lesa po setmění odváží, obklopí ho nepříjemné pocity hraničící s vidinami temných přízraků.

Vyvolává vám vyprávění úsměv na rtech?

Nikoli tak manželům, kteří se v Branišovském lese oběsili. Přitom se běžně ubytovali v tehdejším luxusním vyhlášeném hotelu Praha. Přijeli na výlet, ale už neodjeli. Zvolili společnou smrt v Branišovském lese.

Strom smrti byl v Branišovském lese vyhlášený natolik, že ho vyhledávali i další sebevrazi. Místní těmto neštěstím chtěli učinit přítrž. Odvahu sebral muž, jenž chodil do lesa na klestí. Větev uřízl. Do roka mu následkem úrazu zchromla ruka.

Výlet k místu, kde stál Strom sebevrahů,  není pro labilní osoby

Nakonec vesničané strom oběšenců sklátili, rozřezali a hned na místě spálili. Nicméně v jeho okolí se udržuje stále negativní energie. Vnímavé osoby dokonce tvrdí, že slyší v podvědomí neznámý hlas, jenž je nabádá k sebevraždě. Zdá se, že místo není absolutně vhodné pro psychicky nevyváženého člověka. Nedaleko stojí připomínka nešťastného místa v podobě dřevěných božích muk Černý sloup.

Branišovský les-Černý sloup

Černý sloup dřevěná muka Autor: Czeva – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38516690

Kde se rozprostírá Branišovský les?

Na první pohled obyčejný smíšený les leží jihozápadně od Českých Budějovic. Rozkládá se mezi sídlištěm Máj a obcemi Branišov, Třebín a Mokré. Někdy se mu říká i Bor. Historie přitahuje badatele, jež zkoumají nadpřirozené jevy. Jsou tu jako doma.

Branišovský les jim předává svou temnou minulost a oni z ní bohatě čerpají. Například na fotografiích se objevují nevysvětlitelné jakoby průhledné postavy. Běžným okem je nevidíte. Přesto fotografie tyto Entity zachytí.

Branišovský les: Jsou to „jen“ opředené historky?

Možná duše zemřelých nenašly stále klid. Před čtyřmi sty lety zde stála menší osada obklopená bažinami. Legenda vypráví, že v temném lese plným bažin utonula spousta nebožáků. Ať z nešťastné lásky, či pro svou neopatrnost. Nicméně se šíří zvěst, že duše utopených bloudí po setmění v temných zákoutích Boru.

Navíc se mluví o desítkách poutníků, které vtáhly do bažin temné síly lesa. Les je poznamenán smrtí a spoustou utrpení, jež se přeměnila v negativní energii. Právě ta obklopuje odvážlivce, kteří se do lesa vydají.  Lidé vyprávějí o nepříjemných tíživých pocitech, brnění těla a neopodstatněném strachu. Mimo jiné zmiňují i časové posuny.

Jisté je, že na paranormální jev si nemůžete sáhnout

Ani jinak ohmatat. Buď je, anebo není. Možná sami máte zkušenost, nad kterou kroutíte hlavou: „To přece není možné?“  Přesto se vám to přihodilo. Někdo tomu říká náhody, jiný osud, další karma…

Kde je pravda mýtů a legend o Branišovském lese?

Existují nadpřirozené jevy? Existuje UFO? Je spousta lidí, kteří za to dají ruku do ohně. Druzí se vysmívají. Všeho do času. Nicméně o branišovském prokletí existují fakta. Přitahuje smrt. Zemřelo zde několik vojáků a havaroval vrtulník. Přibyli další mrtví.

V roce 1933 se v Boru postřelil J. Koňata, jemuž bylo teprve třicet let. Po převozu do nemocnice zemřel. 14. května 2012 havaroval nedaleko Černého sloupu civilní vrtulník. Oba muži, ač zkušení piloti,  nehodu nepřežili.

Relace „Záhady a mystéria“ týkající se Boru nebyla nikdy zdokumentována. Proč?

V době, kdy v oblasti Boru sídlila vojenská posádka, došlo k tragédiím, při kterých zahynulo několik vojáků. Neštěstí chtěl prozkoumat novinář Otomar Dvořák. Údajně mu bylo telefonicky vyhrožováno, aby nepokračoval v pátrání. Navíc veškeré dokumenty zmizely. Dvořák vyslovil domněnku, že v případě vojenské policie mohou být materiály tajné. Tudíž z relace Záhady a mystéria v tomto případě sešlo.

Branišovský les si zachovává svá leckdy i nevyřčená tajemství

Koneckonců my se jen můžeme dohadovat, co se skutečně stalo. Co je smyšlené. A co je pravda. Faktem je to, že paní Smrt navštívila Branišovský les nespočet krát. Možná to je důvodem, proč les, kde se máte cítit volně a svobodně, vyvolává děsy a odčerpává energii…

Zdroje: novinky.cz, Wikipedia, otomar-knihy.webnode.cz

Mokřady v Branišovském lese: Náhledové foto autor: Czeva – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38515608

favicon

V Čechách je krásně, tak proč někdy nevyrazit za hranice všedních dnů...?