POJEĎ POMÁHAT DO HIMÁLAJE
    www.himalajskypatron.cz

    Do Himálaje můžeš odjet na další cesty, které podpoří tamní školství. Například Kurz buddhismu, sportovní cestu nebo třeba jako fotograf nebo kameraman. Pro testovací spolupráci s novými školami sháníme dobrovolníky, kteří pojedou realizovat výuku „škola hrou“. Dobrovolnictví je otevřené všem profesím, věkovým skupinám i rodinám s dětmi (pedagogické vzdělání není podmínkou).

    15 let jsme podporovali školu ve vesnici Mulbekh (Ladakh, Indie). Pomoc dělala radost u nás i v Himálaji a my jsme ji chtěli šířit dále. Vybrali jsme další dvě školy – jednu v údolí Spiti v Indii a druhou v údolí Mustang v Nepálu. Jako první možnost podpory zde můžete odjet pomáhat jako dobrovolník. Pokud se testovací spolupráce s novými školami podaří, nabídneme jim stejně komplexní podporu jako škole v Mulbekhu. Těšíme se až ostatní školy budou mít solárně vytápěné budovy, pestrou výuku a vzdělání dostupné pro všechny.

    Doposud jsme podporovali pouze školu Spring Dales Public School. Od roku 2008 se počet studentů zvýšil z 80 na 250, studenti se stali nejlepšími z celého okresu a na investice jsme získali 14 mil. Kč, včetně darů od Dalajlámy. Rodiče přestali posílat děti na studium do vzdálených měst a vesničané začali stavět solárně vytápěné domy po vzoru nových budov postavených ve škole.

    Naše neziskovka při příležitosti dvou nových škol mění jméno z Brontosauři v Himálajích na Himálajský patron. Veškeré možnosti podpory všech škol přesuneme v budoucnu na web www.himalajskypatron.cz. Původní web naší neziskovky zde www.brontosaurivhimalajich.cz

    https://www.himalajskypatron.cz/

    Poděkování za vytváření videa patří – Námět: Jirka Sázel, Jakub Žídek a McCann (Monika Semerádová, Jan Rídl, Michal Kotulek), Režie: Jakub Žídek, Kamera: Tomáš Šťastný, asistent kamery: Jakub Myška, Zajištění techniky a postprodukce: BISTRO films (Jirka Ptáček).

    https://www.himalajskypatron.cz/skoly

    Autor