Zavřít reklamu

Google stále hledá nové způsoby, jak zavést umělou inteligenci do všech svých produktů. Jeho nejnovější experiment s AI má pomoci uživatelům najít zajímavá místa v Mapách, a to bez ohledu na to, jak konkrétní, široký či úzce specializovaný je jejich dotaz.

Google včera oznámil, že do aplikace Mapy zavádí nový způsob, který vám pomůže najít místa, jež chcete navštívit. Nová funkce se prý opírá o jeho velké jazykové modely (LLM) pro analýzu informací o více než 250 milionech míst a příspěvků od komunity. Při použití vám funkce poskytne návrhy na místa, které byste mohli chtít navštívit.

Jeden příklad, který Google uvedl, hledá, co dělat za deštivého dne. Pokud do textového pole zadáte „aktivity pro deštivý den“, objeví se vám doporučení pro aktivity vevnitř, jako jsou komediální pořady, kina a další. Budete také moci klást doplňující otázky, které zohledňují váš předchozí dotaz. Pokud například budete chtít vyrazit na místo s retro atmosférou, funkce vám poté nabídne vnitřní aktivity na místech, která tomuto požadavku vyhovují.

Google navíc říká, že tyto výsledky budou organizovány do kategorií. Spolu s těmito kategoriemi se vám zobrazí „kolotoče“ fotografií a souhrny recenzí těchto míst. A pokud se vám líbí, kde jste byli, budete si také moci uložit polohu do seznamu a sdílet ji s přáteli. Společnost tuto funkci generativní umělé inteligence popisuje jako experiment a dodává, že bude spuštěna tento týden v předběžném přístupu, a to pouze v USA. Bude však k dispozici jen vybraným místním průvodcům.

Dnes nejčtenější

.