InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Pondělní zastavení s pohádkami tisíce a jedné noci

    pondělí 13.5 16:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna Za Parkem

  • Absolventský koncert

    pondělí 13.5 17:00 - ZUŠ - hrad, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Žena sypala ke stromům v Jindřichově Hradci nadměrné množství hnojiva. Zamořila půdu

Ilustrační foto.

Ilustrační foto.

JINDŘICHŮV HRADEC - Uschlý okrasný jehličnan a bílý prášek, který se několik měsíců objevoval kolem zeleně před domy v Naxerově ulici v Jindřichově Hradci vyvolal mezi obyvateli lokality obavy, že se jedná o nebezpečnou látku, kterou se někdo pokouší zeleň zahubit. Situací se tak začala zabývat městská policie.

Žena vyrazila ke stromům znovu v neděli 28. ledna. Strážníci pak odebrali dva vzorky prášku, který sypala ke stromům. „Jednalo se o hořkou sůl, kterou vyžadují především jehličnany a minerální kompaktované hnojivo s mikro a makroprvky typu Cererit. Méně uspokojivá informace byla ta, že případné obohacování půdy má probíhat především v době vegetace, a to v dávkách maximálně 100 gramů na metr čtvereční a rok," informoval strážník jindřichohradecké městské policie Petr Čermák.

Že to samozvaná odbornice skutečně přehání, potvrdil rozbor zeminy z lokality, kteří pořídili obyvatelé. „Některé prvky překračovaly až stonásobek běžného výskytu," podotkl Petr Čermák. Strážníci už znají také identitu „zahradnice". Jedná se o šestačtyřicetiletou ženu, se kterou teď chtějí mluvit. „Pěstitelku se zatím podařilo pouze vyplašit, ač prokazatelně ve svém příbytku v Nušlově ulici je, zatím neotvírá, a tak to budeme zkoušet dál," dodal Petr Čermák.

 

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Marie S 

    Reagovat

     

    Ničit přírodu mohou odborně pouze zastupitelé obcí, kteří čerpají dotace
    na zbytečnou úpravu polních cest na silnice. Kolik si z těchto dotací odkloní, když zpevňují cesty závadným odpadem? U úředních zlodějů a podvodníků je dovoleno beztrestně vše.

    Vloženo 4.2.2024 07:10:45

  • Otázka 

    Reagovat

     

    Je otázka, jestli dotyčná chtěla stromům opravdu pomoci v jejich zdravému růstu, nebo je chtěla postupně poslat k zemi. Znám takový případ, kdy dvě vzrostlé lípy na ulici poblíž domů začaly "z ničeho nic" žloutnout, usychat a po třech letech pak musely jít k zemi. Účel splněn. Ale to už je nějakých víc než 30 let...

    Vloženo 2.2.2024 15:26:27

  • Martin 

    Reagovat

     

    jo takhle ona tam toho dala moc, ale tak, jestli je to na pozemku tý paní, tak proč se to řeší, do toho nikomu nic není, spíš záleží, jak je vysoký ten strom, aby neudělal paseku, až spadne

    Vloženo 2.2.2024 11:53:17

    • Jana 

      Reagovat

       

      Z článku to chápu tak, že šlo o stromy před domy na veřejném prostranství, o jejím pozemku tam není zmínka.

      Vloženo 2.2.2024 15:29:01

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace