The Long Dark náhled

Byl představen krátký záběr z nové hry od tvůrců The Long Dark

2. 2. 2024
Zdroj náhledu: igdb.com

Já jsem velkým fanouškem survivalového žánru, nicméně jeden konkrétní titul má jednoduše řečeno speciální místo v mém srdci. Jedná se o hru The Long Dark, jež vyšla v předběžném přístupu již v roce 2014. Vaše letadlo havarovalo a vy se tak vžijete do role přeživšího v divočině kanadského severu. Teplota zde může klesnout až třicet stupňů pod bod mrazu a je docela jednoduché zde narazit na nebezpečnou divokou zvěř.

Troufnu si říct, že The Long Dark patří mezi jeden z nejlepších survivalových titulů poslední doby. Hra sice nenabízí příliš rozsáhlý crafting, pyšnit se ale může zcela jinými pozitivy. V naší recenzi jsem například vyzdvihla krásné vizuální zpracování, audio, atmosféru nebo různorodost výzev, což je jeden z herních módů, co tato survivalovka nabízí.

Hinterland Studio, jež stojí právě za hrou The Long Dark, se již nějakou dobu netají faktem, že pracují na novém projektu. Nyní jeden z členu týmu odhalil krátkou ukázku z jejich chystané hry. O nadcházejícím titulu nevíme vlastně nic, jen to, že existuje a pracuje se na něm. Nová krátká ukázka, kterou Raphael van Lierop, jenž Hinterland Studio vede , sdílel na svém účtu sociální sítě X, toho opět neprozrazuje mnoho. Jisté ale je, že tvůrci se budou držet žánru, který už tak dobře znají, a to survivalu. Ve videu je slyšet silný vítr, což dost možná naznačuje zasazení v zimním prostředí, nicméně to jsou jen mé odhady.  Dále si můžete na zrcadle všimnout odpočítávání dní, které jsme na tomto zatím nám neznámém místě přežili.

Více se  z této krátké ukázky bohužel vyčíst nedá, pevně ale věřím, že se nám studio snad již brzy pochlubí s více záběry a možná nám i představí oficiální název této nadcházející hry.

Adéla Pfefrová

Od útlého dětství sledovala staršího bratra, jak hraje hry. A nakonec se to i pro ni stalo její vášní. V současné době téměř každý den ztrácí své nervy u hry Counter-Strike: Global Offensive, kterou hraje dlouhých 5 let. Její slabostí jsou rozhodně survival hry, jako například The Long Dark nebo The Forest. Svojí povahou je extrovert, když zrovna nesedí u her nebo seriálů, ráda poznává nové lidi a věnuje všechen svůj volný čas svým přátelům a rodině.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.