Zavřít reklamu

Když přišel Apple s iPhonem X, ukázal světu novou možnost ovládání dotykového displeje. Samsung rok na to přišel se svým pojetím toho stejného, kdy jej Google následoval, avšak zase trochu jinak. Nyní se nám to s One UI 6.1 zamotalo. Samsung totiž svou možnost ze systému odstranil a zbyla nám jen ta Googlu. Jak skrýt lištu gest na Samsungu není úplně jednoznačné? 

Ze tří možností máme tedy dvě, protože ovládání skrze virtuální tlačítka má pro mnohé pořád své výhody, a proto jej Samsung v rozhraní nechává. Pokud vám ale navigační lišta na displeji vadí, protože stejně víte, kde se nachází a nemusíte potřebovat mít ji zobrazenou, můžete ji skrýt (což třeba uživatelé iPhonu nemohou). 

Jak skrýt navigační lištu gest v One UI 6.1 

Přímo v nastavení to ale nenajdete. Musíte jít do Galaxy Store a nainstalovat si aplikaci Samsungu s názvem Good Lock. Ta obsahuje experimentální moduly, kterými můžete systém One UI obohatit o značné možnosti. Hodně ale také zasahuje do samotné konfigurace daných možností, proto také nabízí modul NavStar, který si do zařízení stáhněte. 

Vyjeďte úplně nahoru, klepněte na NavStar a dejte Start. Přepněte se na kartu Swipe gestures, klepněte na On (musíte mít nastaveno ovládání zařízení skrze gesta). Pak aktivujte volbu Enable extra gesture settings. Nyní už můžete jít do Nastavení -> Displej -> Navigační panel, kde při vybraných gestech potažení klepněte na Další možnosti. 

Nově se vám zde zobrazují původně odstraněná gesta Samsungu a níže i Tip pro gesto. Když jej vypnete, rušivá lišta vám z displeje zmizí a displej vám tak nabídne více zobrazeného obsahu. Je to trošku zdlouhavější postup, ale nemáte se zde kde ztratit. Navíc až bude One Ui 6.1 dostupné i pro ostatní zařízení Samsungu, budou mít ty stejný problém. Tento návod je tedy poplatný pro všechna zařízen ís One UI 6.1, nejen Galaxy S24 (pokud tedy Samsung s nějakou aktualizací možnosti NavStaru nedá přímo do Nastavení). 

Ještě pro úplnost dodejme, že i s tímto nastavením stále funguje možnost Circle to Search. Původně se totiž spekulovalo, že Samsung svůj smysl ovládání odstranil kvůli této funkcionalitě. Ta ale ani se skrytím lišty nebo nastaveným původním dotykovým ovládání Samsungu nemá problém. 

Řadu Galaxy S24 nejvýhodněji koupíte zde

Dnes nejčtenější

.