Cool magazín

Zábavný cool magazín

Type to search

Zimní hygge v okně. Jak upravit okolí okna? Například, na místa k sezení u okna přidejte pohodlné polštáře a teplé deky

“Hygge” je dánský termín, který zhruba znamená útulnost, příjemnost a dobrou atmosféru. Jeho aplikace na zimní období ve vašem okně může být skvělým způsobem, jak vytvořit teplé a útulné prostředí.

Zde je několik tipů, jak ozvláštnit okolí okna a vytvořit zimní hygge:

Polštáře a přikrývky:

Na místa k sezení u okna přidejte pohodlné polštáře a teplé deky. Pro vytvoření útulného a příjemného pocitu volte přírodní materiály a teplé barvy.


Svíčky a světla:

Vytvořte hřejivou atmosféru pomocí svíček, lamp nebo girland s teplým světlem. To může vytvořit příjemnou náladu a dodat prostoru pocit hygge.


Rostliny a přírodní dekorace:

Umístěte do okna rostliny nebo dekorace, které připomínají přírodu. Zimní větvičky, šišky nebo jednoduché věnce mohou okolí okna dodat přírodní a zimní vzhled.


Teplé závěsy:

Zvažte použití teplých a silných záclon nebo závěsů s vysokým obsahem látky. Tyto materiály nejenže dodají místnosti teplo, ale také zlepší izolaci.


Knihovna nebo regál na knihy:

Vytvořte si u okna malou knihovnu nebo poličku s knihami, časopisy nebo osobními předměty, které vám přinášejí radost. Vytvoříte tak nejen zajímavý vizuální prvek, ale také dodáte místnosti charakter.

Pohodlný nábytek:

Pokud máte dostatek místa, přidejte k oknu pohodlné křeslo nebo lavici s měkkými polštáři. Vytvoříte tak prostor pro relaxaci a odpočinek.


Barvy a vzory:

Použijte teplé barvy a příjemné vzory, které budou působit přívětivým a uklidňujícím dojmem. Hnědá, oranžová, námořnická modř a další zemité barvy mohou místnosti dodat hřejivý nádech.


Personalizované detaily:

Do okolí okna přidejte osobní prvky, jako jsou rodinné fotografie, umělecká díla nebo jiné předměty, které pro vás mají osobní význam.
Pomocí těchto tipů můžete vytvořit okolí okna, které bude nejen estetické, ale také pomůže vytvořit atmosféru útulnosti a pohody – zimní hygge.

Autor: Samo Buk, zdroj: stylovebyvanie.sk, Titulní obrázek: Pixabay.com/Space_Zandria