Chtěl jsem hrát do čtyřicítky – a to jsem splnil, říká reprezentant Tomáš Hýský

Přidat na Seznam.cz

Volejbalový reprezentant Tomáš Hýský, který v letošním roce oslaví 41. narozeniny, patří k nejzkušenějším hráčům v české extralize. V národním týmu si zkušený smečař zahrál i na významných akcích.

Na snímku Tomáš Hýský při jednom z extraligových zápasů (počátek února 2024).

Myslím, že jsem zažil dobrou éru po boku skvělých hráčů. Nechci na nikoho zapomenout, ale musím zmínit jména jako Jakub Veselý, David Konečný, Honza Štokr, Jakub Novotný, Martin Kryštof, Ondřej Boula, samozřejmě tehdejší kapitáni Ondra Hudeček a Aleš Holubec,“ pustil se Hýský alespoň do částečného výčtu při rozhovoru pro SportDeník.cz.

Na „mém“ smečařském postu hráli i Jirka Popelka, Kamil Baránek, Karel Linz. Z reprezentačních trenérů mě vedli například Zdeněk Haník, Zdeněk Šmejkal, ale i Michal Nekola,“ pokračoval Hýský v přehledu dalších volejbalových osobností.

Zatímco na mezinárodní scéně absolvoval s reprezentací řadu turnajů v rámci Evropské či Světové ligy apod., v tuzemské nejvyšší soutěži na ligový vrchol nedosáhl. A to i přesto, že vystřídal pět klubů.

Bohužel na mistrovský titul čekám celý život. Blízko jsem k tomu měl v Dukle Liberec. První sezona se sice nepovedla, ale pak přišlo druhé, třetí a znovu druhé místo. Třikrát jsem vyhrál Český pohár. Každá medaile má svou hodnotu. A vážím si toho, když člověku drží zdraví,“ líčí Hýský.

Do Dukly Liberec tehdy přišel Hýský z Příbrami a po městě pod Ještědem bylo jeho další štací Aero Odolena Voda. Následovalo Kladno, odkud se v prosinci 2023 přesunul do SKV Ústí nad Labem.

Na Kladně jsem se věnoval volejbalu jako poloprofesionál. Mám svůj harmonogram přes týden. Kluci na Kladně trénovali dřív, než jsem se vracel z práce, takže jsem nemohl chodit na tréninky, které třeba začínaly ve dvě odpoledne,“ vysvětlil Hýský.

Sestava kladenského týmu je postavena na velkém množství zahraničních hráčů. K tématu, jestli ho mrzelo, že ve středočeském celku už neměl pevné místo možná právě kvůli přílivu nových cizinců, jen poznamenal:

Když je to povolené, proč to nevyužít. Takový je přístup kladenského klubu. Strávil jsem na Kladně půlku této sezony a teď jsem v Ústí,“ konstatoval smečař.

Hýský jistě ve svém věku už přemítá i o případném konci hráčské kariéry.

Letos je to moje poslední sezona. Ale to jsem říkal i před čtyřmi lety. Pak jsem to přehodnotil, že budu hrát do čtyřicítky, a to jsem splnil. A pokud bude čas na nějaké ohlédnutí, tak tvrdím, že dělám sport pro lidi, aby se to líbilo divákům. Fanoušci ve všech klubech a městech, kde jsem měl domácí prostředí, byli skvělí,“ zakončil Tomáš Hýský.

Zdroj: autorský článek