BK MLADA BOLESLAV
3. 2. 2024 | Šimon Šulc, Šimon Šulc, foto: Ronald Hansel

Přestřelka ve Varech s prodloužením, dorost zvítězil 7:6

II / 2. kolo, sobota 3. 2. 2024
K. Vary - Ml. Boleslav KVA - MBL
M l. B o l. – Začátek zápasu v Karlových Varech zvládli mladoboleslavští dorostenci přímo skvěle. Dokázali si vydobýt náskok o tři góly, který pak ale dokázali Energetici snížit a následně i obrátit skóre na svojí stranu. Ve třetí třetině následovala divoká přestřelka, během které padlo dohromady 6 gólů. Nakonec rozhodlo až prodloužení, kde byli úspěšní Bruslaři, kteří tak zvítězili nad Energií 7:6.
K. Vary: Psohlavec – Dyk (A), Čermák F., Kůrka, Gombár, Bauer, Postl – Wardas (A), Slavík, Kyncl – Poizl (C), Sedláček, Blažek – Žalud, Šilhan, Michalov
Ml. Boleslav: Sklenička – Hájek, Šilhavý, Čermák T., Hora, Piskač – Kristek (C), Beran (A), Kurka – Matějka, Vasiak, Václavík – Churáček, Hrouda
Branky a nahrávky: 17. Wardas (Kyncl, Dyk), 21. Kyncl (Dyk, Wardas), 36. Postl (Wardas, Kyncl), 42. Blažek (Kůrka), 53. Sedláček (Poizl, Kůrka), 59. Wardas (Kůrka, Blažek) – 5. Matějka (Kurka), 13. Kurka (Šilhavý), 14. Kristek (Hájek), 48. Beran (Kristek), 50. Kurka (Václavík), 56. Churáček (Matějka, Beran), 65. Beran (Kristek). Rozhodčí: Helecz – Tichý, Bertlík. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 54. Střely na branku: 33:52. Průběh utkání: 0:3, 4:3, 4:5, 5:5, 5:6, 6:6, 6:7.

Komentář

Souboj s Karlovými Vary začal pro dorostence z Mladé Boleslavi velmi dobře. Již v 5. minutě se podařilo rychlou akcí Filipovi Matějkovi skórovat, čímž si Bruslaři vydobyli vedení. Netrvalo tomu dlouho a Vojtěch Beran se dostal před odkrytou branku, nešťastně mu však sjel při střele kotouč a nabral tak jiný směr. Chvíli poté šla Boleslav do čtyř, a tak Energetici dostali možnost dorovnat. To se jim ale přes pevnou obranu Bruslařů nepovedlo, a to i přes šanci Jakuba Kyncla, který se dostal přímo před Skleničku. Karlovarskému celku se sice prosadit nepovedlo, ale Mladoboleslavským naopak ano. Ti nasázeli domácím během půl minuty hned 2 góly. Nejprve se ve 13. minutě prosadil Adam Kurka, který se po přihrávce Rostislava Šilhavého nacpal před Martina Psohlavce a propasíroval kotouč za jeho záda. Trvalo to jen 26 vteřin, než se za Psohlavcem opět rozvlnila síť zásluhou Jakuba Kristka. Energetici to ale vůbec nevzdali a dál se snažili prosadit. To se povedlo v 17. minutě Viktorovi Wardasovi, který tak po kombinaci se svými spoluhráči dokázal snížit na 1:3.

Druhou třetinu začali hosté oslabením, jelikož ještě na konci té minulé byl vyloučen Adam Kurka za hákování. Této příležitosti se dokázal chopit Jakub Kyncl, který ve 21. minutě dokázal po přihrávce z kruhu na kruh dostat puk za záda Marka Skleničky. Do šance opět navýšit náskok se dostal Ondřej Hrouda, jenž se ocitl před odkrytou brankou, střela šla ale mimo ni. Bruslaři svůj tlak na Energetiky ale nemírnili, naopak více přitvrzovali. Karlovarský gólman však s pomocí svého týmu dokázal veškeré akce hostů ubránit. Hra se tak po tvrdém tlaku Mladoboleslavských pomalu dostala na druhou stranu hrací plochy. Kousek od srovnání byl Jakub Kyncl, jehož střela jen těsně minula tyčku. Netrvalo tomu ale dlouho a domácím se podařilo dorovnat. Ve 36. minutě dostal Daniel Postl přihrávku zpoza brány od Viktora Wardase a kotouč pak už jen sklidil mezi betony přímo do brány. Boleslavští tak museli opět zabrat, aby získali svůj náskok zpět.

Poslední dějství začala Mladá Boleslav v početní výhodě po vyloučení domácího hráče Filipa Žaluda. Ta však vůbec nenaplnila jejich představy, domácí naopak skórovat dokázali. Ve vlastním oslabení se podařilo s kotoučem ujet Pavlovi Kůrkovi, který si přihrával s Vlastimilem Blažkem, jehož střela ve 42. minutě rozvlnila síť za zády Skleničky. Energii se tak podařilo zápas otočit a dostala se do vedení. To se jim ale nepodařilo udržet dlouho, neboť ve 48. minutě dokázal Vojtěch Beran společně s Jakubem Kristkem dorovnat. Chvíli poté se podařilo v 50. minutě Bruslařům zápas otočit. Již podruhé se prosadil Adam Kurka, kterému se podařilo společně se Štěpánem Václavíkem ujet z vlastního pásma. Tím ale tahle divoká přestřelka neskončila, jelikož se v 53. minutě podařilo Davidovi Sedláčkovi čistě prostřelit Marka Skleničku a stav byl tak opět srovnán. Netrvalo tomu dlouho a Bruslaři šli do přesilovky, ve které sice nebyli úspěšní, ale dokázali svůj nátlak využít. V 56. minutě propasíroval kotouč za záda Psohlavce David Churáček. Zápas nebyl tímto ještě vůbec u konce, neboť se do velké šance dorovnat dostal domácí celek po vyloučení Adama Kurky. Energetici tak zkusili jít do přesilovky i bez brankáře, takže tedy v přesile šest na čtyři. Této převahy využil Viktor Wardas, který v 59. minutě srovnal zápas a tím jej poslal do prodloužení.

Prodloužení začala Energie zostra, ale Mladá Boleslav zvládla veškerý nátlak ubránit. Osudným se pro domácí stalo vyloučení Martina Psohlavce za podrážení, jeho trest odpykal Filip Čermák. S přesilovkou si Bruslaři už hravě poradili a v 65. minutě rozhodl zápas Vojtěch Beran. Bruslaři tak vybojovali v Karlových Varech 2 body.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.