Prohlášení Lewise Hamiltona

Lewis Hamilton poprvé od jeho oznámení přesunu k Ferrari mimo tiskovou zprávu Mercedesu promluvil k veřejnosti.

Štítky: Lewis Hamilton Zveřejněno 3. 02 2024 — GPF1.cz

“Bylo to několik bláznivých dní plných nejrůznějších emocí.

Ale jak už všichni víte, po neuvěřitelných 11 letech v týmu Mercedes-AMG PETRONAS F1 nastal čas začít novou kapitolu mého života a já se v roce 2025 připojím k týmu Scuderia Ferrari.

Cítím se neuvěřitelně šťastný, že poté, co jsem s Mercedesem dosáhl věcí, o kterých jsem jako dítě mohl jen snít, mám nyní možnost splnit si další dětský sen. Řídit v červeném Ferrari.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Mercedes je obrovskou součástí mého života od mých 13 let, takže toto rozhodnutí bylo nejtěžší, jaké jsem kdy musel udělat. Jsem neuvěřitelně hrdý na všechno, čeho jsme společně dosáhli, a jsem velmi vděčný za tvrdou práci a obětavost všech, se kterými jsem v průběhu let spolupracoval, a samozřejmě Totovi [Wolffovi] za své přátelství, vedení a vůdcovství. Společně jsme vyhráli tituly, překonali rekordy a stali se nejúspěšnějším partnerstvím jezdce a týmu v historii F1. A samozřejmě nemohu zapomenout na Nikiho [Laudu], který mi byl velkou oporou a který mi stále každý den chybí.

Musím se také podělit o své obrovské uznání celému představenstvu společnosti Mercedes-Benz a všem zaměstnancům firmy v Německu i po celém světě za to, že mě po celých těch 26 let podporovali.

Nastal však správný čas na změnu a novou výzvu. Stále si pamatuji na ten pocit, kdy jsem poprvé nastoupil do Mercedesu v roce 2013, kdy jsem se rozhodl pro skok do neznáma. Vím, že někteří lidé to tehdy nechápali, ale tehdy jsem udělal dobře, že jsem se rozhodl pro tento krok, a tento pocit mám nyní znovu. Jsem nadšený, co mohu do této nové příležitosti přinést a co můžeme společně dokázat.

V tuto chvíli však na rok 2025 nemyslím. Soustředím se na nadcházející sezónu a návrat na dráhu s Mercedesem. Jsem více odhodlaný než kdykoli předtím, jsem fit a soustředěnější než kdykoli předtím a chci Mercedesu opět pomoci vyhrávat. Jsem stoprocentně oddaný práci, kterou musím odvést, a odhodlaný ukončit spolupráci s týmem na vysoké úrovni.

Děkuji vám všem, kteří jste na této cestě se mnou, všichni jste mě při honbě za mými sny povznesli a doufám, že na mě budete i nadále hrdí. Jako vždy vám posílám lásku a pozitivní energii.”