Preview: Manchester United - West Ham. Kladiváři se chtějí vyhnout čtvrté remíze v řadě, Rudí ďáblové by chtěli na šesté místo

Kouč Manchesteru United Erik ten Hag měl "smíšené pocity" poté, co jeho tým potřeboval vítěznou branku Kobbieho Mainoa z 97. minuty, aby ve čtvrtek porazil Wolves v sedmigólovém thrilleru. Rudí ďáblové dvakrát vedli o dvě branky, aby nakonec přeci jen uspěli, stejně jako minulý víkend v zápase FA Cupu v Newportu. Přesto nyní United poprvé v této sezóně natáhli sérii čtyř zápasů bez porážky ve všech soutěžích (3-1-0)!

Preview: Manchester United - West Ham. Kladiváři se chtějí vyhnout čtvrté remíze v řadě, Rudí ďáblové by chtěli na šesté místo

Poprvé pod vedením Ten Haga také Rudí ďáblové dali čtyři branky ve dvou zápasech po sobě, takže na jedné straně hřiště jsou určitě pozitivní signály. Problémem však zůstává obrana, neboť United v posledních čtyřech vystoupeních na Old Trafford osmkrát inkasovali a od konce října zde udrželi pouze jedno čisté konto. Návštěva West Hamu je tedy možná na místě, protože zde vyhráli tři po sobě jdoucí ligové vzájemné konfrontace s čistým kontem!

Ve skutečnosti West Ham z Old Trafford v Premier League nevyšel vítězně od neslavného zásahu Carlose Teveze v roce 2007, který ho udržel v nejvyšší soutěži (od té doby 0-3-12). Svěřenci Davida Moyese však vyhráli poslední dvě setkání s United na londýnském stadionu, což jim poprvé od prosince 2007 otevírá dveře k vítězství ve třech po sobě jdoucích střetnutích s tímto soupeřem.

Na sever cestují Kladiváři v dobré formě, když prohráli pouze jeden z posledních 11 zápasů Premier League (6-4-1), což je série, která zahrnuje aktivní šestizápasovou šňůru neporazitelnosti (3-3-0) po remíze s Bournemouthem uprostřed týdne. West Ham má také dobrou pozici k tomu, aby využil slabosti defenzivy domácích, protože ve čtyřech z posledních pěti venkovních ligových zápasů skóroval přesně dvakrát (3-1-1).

Koho sledovat: Mainoo se rychle stává nedílnou součástí týmu United, nastoupil v každém z posledních osmi zápasů a v minulých dvou skóroval, i když pokaždé venku. Vzhledem k tomu, že domácí v polovině týdne dvakrát inkasovali ze standardních situací, mohl by se do hry zapojit i jejich soupeř ve středu pole James Ward-Prowse, který ve čtvrtek proti Bournemouthu proměnil penaltu.

Zajímavost: Manchester United neprohrál zápas Premier League hraný v únoru od roku 2018 (14-9-0)!