Jako první moderoval před třiceti lety Snídani s Novou. Libor Baselides zavzpomínal na začátky v televizi

Libor Baselides
Libor Baselides
Foto: Nextfoto
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 4. 2. 2024

Třicet let uběhlo od spuštění nejstarší tuzemské komerční TV stanice. Hvězdy devadesátých let, které se díky účinkování v TV Nova proslavily, na své začátky právě při příležitosti 30. narozenin televize vzpomínají. Mezi nezapomenutelnou moderátorskou dvojici patří i Dana Morávková a Libor Baselides, který zpočátku Snídani s Novou moderoval s Lenkou Hornovou. Moderátor, který dnes žije střídavě v ČR a na Kanárských ostrovech, pro ŽivotvČesku.cz na své začátky v televizi zavzpomínal.

Libor Baselides uváděl téměř na den přesně před třiceti lety vůbec první Snídani s Novou. Jeho partnerkou v moderátorské dvojici byla zpočátku Lenka Hornová, od roku 1994 do roku 2000 pořad uváděl s Danou Morávkovou, která na své začátky zavzpomínala prostřednictvím Instagramu společnou fotkou s Liborem Baselidesem.

Dnes žije Libor Baselides převážnou část roku na Kanárských ostrovech, jak svěřil již v roce 2020 redakci ŽivotvČesku.cz. "V červenci (2019) jsem se rozhodl odjet, přestěhovat se. Zvítězily Kanárské ostrovy, Maspalomas, místo, kde je celý rok teplo, slunce, oceán, pozitivní energie. To byl důvod, proč jsem zmizel. Pro mě nový začátek života, nový nádech, nový rozlet. Tvořím, zpívám, hraji a ovládám aktuálně šest jazyků," uvedl tehdy pro ŽivotvČesku.cz bývalý moderátor, který se po konci na televizní obrazovce rozvedl. S manželkou vychovával syna Dominika.

Někdejší tvář televize Nova se v současnosti věnuje kromě jiného i numerologii. "Pořád dělám obrazy, šperky a jsem pořád na lince... No, na lince dělám výklady karet. Je to numerologie, psychologie, tyhle všechny věci," řekl pro ŽivotvČesku.cz dříve velmi úspěšný moderátor.

"Bude to příští rok třicet let, kdy jsme ve Snídani s Novou stáli před kamerami jako první. Začátky byly naprosto fenomenální, geniální, potkali jsme se tam s řadou lidí a dodnes z toho čerpám," zavzpomínal loni pro ŽivotvČesku.cz. Dále uvedl, že s Danou Morávkovou, se kterou strávil před kamerami dlouhých šest let, v kontaktu není.

"Ona si žije svůj život. Já ji samozřejmě sleduji, fandím jí, ale svým způsobem už to jde mimo mě," uvedl pro ŽivotvČesku.cz Libor Baselides.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.