Žďár nad Sázavou bodoval v soutěži se svým facebookovým profilem i zpravodajem

  8:36
Hned dva úspěchy v oblasti informování obyvatel si může připsat žďárská radnice. „V soutěži Zlatý lajk 2023 skončil náš městský facebookový účet v kategorii měst nad 10 tisíc obyvatel celorepublikově těsně druhý,“ sdělila mluvčí žďárské radnice Blanka Sobolová.

ilustrační snímek | foto: městský úřad Žďár nad Sázavou

Pořadatel klání, spolek Kvalikom, posuzuje městské profily podle řady kritérií, jako je například frekvence a kvalita příspěvků, interakce s publikem či kvalita fotek a videí. Městský profil dostal – stejně jako vítěz, jímž je Dvůr Králové nad Labem – 38 bodů ze 40, a to v konkurenci 39 radničních účtů.

Žďárští bodovali i se svým městským zpravodajem. V soutěži Radniční listy 2023 jim v Kraji Vysočina patří první místo. „Podle hodnotitelů má zpravodaj velmi vysokou obsahovou kvalitu, zároveň čtivé a atraktivní texty i rozmanitý obsah,“ uvedla Sobolová.

Po jednom bodu ztratil zpravodaj za grafické zpracování, jemuž dle komentáře poroty i přes čistou a přehlednou sazbu chybí moderní pojetí, a za mírně podprůměrný rozsah. Zpravodaj však dnes již vychází s novou grafikou, a i zmíněný rozsah se od prosince zvedl na 24 stran.

Autor: