Velkoměsto v zrnku písku

Czech Industry Photo 2024, Ostrava Foto: David Pleha

Czech Industry Photo 2024, Ostrava Foto: David Pleha

Czech Industry Photo 2024, Ostrava Foto: Václav Kropáček, ČTK

Opět po roce na dobu necelého měsíce přijelo Czech Industry Photo na návštěvu do Ostravy. Na Masarykově náměstí u obchodního domu LASO připravili organizátoři pro veřejnost další ročník vizuálně-edukativního zážitku. Fanoušci technologických inovací i příznivci umělecké fotografie si tak mohou přijít prohlédnout putovní fotopřehlídku, která přímo v centru města umožňuje bezplatné seznámení se s novými technologiemi, působivými detaily a skrytými krásami českého průmyslu. Na ukázkovém snímku pořízeném elektronovým mikroskopem lze pozorovat povrch čipu výkonového spínače pro automobily, kde spíná například světla. Jeho zvětšenina připomíná ostravské ulice. V tomto případě jsou ale takové ulice široké jen asi jeden mikrometr.

„Když básník Wiliam Blake napsal ‚spatřit svět v zrnku písku‘, jakoby už tenkrát tušil, že zrnko písku dokáže jednou velké věci. A opravdu dokázalo! Právě díky křemíku, který se v písku nachází, dnes skutečně vidíme svět v zcela jiné perspektivě. V podobě mikročipů je základem všech moderních technologií – mobilů, výpočetní techniky či automobilů,“ komentuje zmiňovanou fotografii Lenka Střálková, tisková mluvčí rožnovského podniku ON Semiconductor.

Tento a další velkoformátové obrazy doplnil organizátor o QR kódy s dvojjazyčnými příběhy, které čtivou formou odkrývají pozadí jednotlivých fotografií. Czech Industry Photo je dostupné také v digitální podobě na webu www.czechindustryphoto.com v českém i anglickém jazyce.

Tato putovní naučná fotopřehlídka, jež vznikla na podporu průmyslové osvěty kreativní formou, je přístupná až do měsíce června také v dalších městech Čech a Moravy. Přesné termíny včetně umístění lze nalézt na webových stránkách akce. Jejím pořadatelem je v rámci společenské odpovědnosti PROMOLIGA® – komunikační agentura. Czech Industry Photo je realizováno bez státních a evropských dotací za podpory nadšenců, spolupracujících subjektů, asociací a partnerů, kteří v kreativní průmyslové osvětě spatřují důležitost a smysl.

CZECH INDUSTRY PHOTO

Czech Industry Photo je putovní osvětová výstava, která odhaluje potenciál a skryté krásy českého průmyslu v rámci rozmanitých odvětví. Tato fotovýstava je unikátním projektem, který prostřednictvím vizuální komunikace prezentuje inovace, úspěšné realizace českých firem a perspektivu zaměstnání v průmyslu. Zároveň zprostředkovává pohled na pracovní postupy, obory a profese ve výzkumu, vývoji, výrobě, v průmyslovém designu či transferu energií, což má za cíl stimulovat budoucí zaměstnanost a odbornost v českém industriálním prostředí. 

PROMOLIGA

PROMOLIGA® je komunikační agentura, která od roku 2015 poskytuje PR a marketingovou podporu inovátorům. „Pomáháme značkám růst a zvyšovat jejich tržní hodnotu - ONline i OFFline.”

 

www.promoliga.cz www.czechindustryphoto.com

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Klíčová slova ČR-výtvarné-fotografie-Promoliga

Oblast
Moravskoslezský (ov)

Kategorie
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.