Hlavní obsah
Lidé a společnost

Poslala mi zprávu s pozváním na kávu. Kvůli jedné chybě mám teď doma krávu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Foto : Pexels

Náš soused si z třídního srazu přivezl kontakt na bývalou spolužačku. Když ho pozvala na závin se šlehačkou, netušil, že brzy se mu bude o mléčných výrobcích i zdát.

Článek

Seznamování nikdy nebyla Milošova silná parketa, a proto upřímně zajásal, když se mu naskytla příležitost sblížení s dávnou kamarádkou. Ladu zná již od první třídy. Malá blondýnka mu při písemkách vždy napovídala a jednou mu dokonce kryla záda, když se na lyžařském výcviku opil. Žádné trapné oťukávání a tanečky kolem horké kaše. Lada je hodná holka a společné kořeny jsou nadevše.

Do oken malého panelákového bytu praží jarní slunce a jablkový závin chutná jako od cukráře. Ani jeden z mladých lidí ještě neví, že se návštěva protáhne až do večera a že na jejím konci bude ruka v rukávě. „Myslím, že bychom to spolu mohli zkusit,“ usmála se Lada během loučení. „To bych řekl,“ přikývnul Miloš a přátelsky ji šťouchnul do žeber. Za odměnu dostal pusu a zbytek štrůdlu.

„Myslíš, že by se u tebe našlo místo i pro moji Zuzanku?“ upřela Lada na Miloše oči plné otazníků. „Mám ji teď u babičky, ale ráda bych se o ni starala sama.“ „Nevěděl jsem, že máš holčičku. Ale nevadí mi to,“ pružně zareagoval Miloš, zatímco v duchu rozdýchával nová fakta. Lada však okamžitě uvedla situaci na pravou míru:„Většina holek chodí ke koním, ale já to mám jinak. Zuzanka je moje kráva a mám ji moc ráda.” V ten moment pocítil Miloš takovou úlevu, že by své milé nic na světě neodepřel.

Černobílá Zuzanka se zabydlela ve starém chlévě u domu Milošových rodičů. Ačkoli se o ni Lada zpočátku starala sama, postupně si ze své zodpovědnosti ubírala. Přizpůsobivý Miloš se tak naučil poklízet, dojit i vyrábět tvaroh. Kdyby jen tušil, že kvůli péči o krávu přijde o svůj starý život, jistě by nechal vrátit čas. „Panička má stračenu hlavně na mazlení. Na práci jsem tu já,“ postěžoval si, když mi jednou odléval trochu smetany. V tu chvíli mi ho bylo líto.

Zuzanka za hezkého počasí zdobí sad u silnice. Všechny děti z vesnice se na ni chodí dívat a většina z nich pije její mléko. Smutné je, že ji taky někdy nepodojí ta, která si ji jako mazlíčka prosadila.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz