Zavřít reklamu

Samsung zakončil svou letošní první akci Galaxy Unpacked, na níž představil novou vlajkovou řadu Galaxy S24, překvapením. Na závěr totiž poodhalil svůj první chytrý prsten Galaxy Ring, o kterém se předtím dlouhé měsíce spekulovalo. Odkryl však prakticky jen jeho design a neprozradil o něm žádné konkrétní informace, jen ty obecné typu, že je „vybaven pokročilými senzorovými technologiemi“. Nyní korejský obr zveřejnil, kdy jej představí se vším všudy.

Daniel Seung, který v Samsungu šéfuje oddělení nositelných zařízení, zařízení internetu věcí a příslušenství na úrovni business to business, nedávno prostřednictvím sociální sítě LinkedIn uvedl, že korejský gigant chce Galaxy Ring představit ve 2. polovině letošního roku. Přímo se nabízí, že by to mohlo být na příští akci Galaxy Unpacked, kterou Samsung obvykle pořádá v létě (loni se konala v červenci, v předcházejících letech v srpnu). Na té letošní se očekává představení nových skládacích smartphonů Galaxy Z Fold6 a Z Flip6 a hodinkové řady Galaxy Watch7.

Otázkou je, kdy Samsung plánuje svůj první chytrý prsten uvést do prodeje. Je možné, že ještě letos, některé loňské spekulace však hovořily o tom, že kvůli poměrně dlouhým procesům spojeným se schvalováním zdravotních certifikací by se prsten mohl prodávat až od příštího roku. Vadí to ale? Apple také první Apple Watch představil dlouho před tím, než se dostaly na trh. Jeho headset Apple Vision Pro čekal na start prodeje více jak půl roku.

Podle dřívějších úniků bude Galaxy Ring dostupný ve stříbrné, tmavě šedé a zlaté barvě a má se nabízet až ve třinácti různých velikostech Měl by umět měřit a monitorovat srdeční tep a množství kyslíku v krvi, měřit teplotu a EKG a sledovat spánek, přičemž hlavní důraz má klást právě na sledování spánku. Naměřená data bude prsten podle všeho synchronizovat s aplikací Samsung Health.

Řadu Galaxy S24 nejvýhodněji koupíte zde

Dnes nejčtenější

.