Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Anička musí mít to štěstí! Felix Slováček promluvil pro Expres o nemocné dceři

    Felix Slováček (85) byl jeden z VIP hostů narozeninové oslavy Aleny Hájkové. Známý saxofonista v rozhovoru pro Expres zavzpomínal na pražský koncert slovenské legendární zpěvačky Mariky Gombitové, kde sám vystupoval. „Moc jsem si to užil,“ uvedl Slováček, který se rozpovídal i o své dceři, nadané herečce a zpěvačce Aničce Slováčkové (28), které se vrátila zákeřná rakovina.

    Felix Slováček (85) je milovníkem kvalitní hudby, krásných žen i skvělé společnosti. Na narozeninovou oslavu šedesátin kamarádky Aleny Hájkové dorazil ve výborné náladě a plný energie navzdory tomu, že měl velmi nabitý den.

    „Já jsem toho dneska zažil. Napřed jsem byl v Artesu, kde se volil předseda, zvolili jsme pana režiséra Magnuska, což mě velice potěšilo. Pak jsem se potkal se známými, pak jsem navštívil Tomáše Ságla, který dělal Marice Gombitové O2 arenu a pak jsem ještě spěchal domů a teď jsem tady,“ prozradil Slováček, který sám na koncertě Gombitové vystupoval.

    „Velmi jsem si to užil, protože Marika měla jednou tajné přání, abych na tom koncertě hrál. Zeptali jsme se Mariky, co by chtěla, abych tam hrál a ona poslala svoji píseň. A text byl na rozlučku, takže tím pádem to bylo dané, že to bylo skoro až na konec,“ objasnil Slováček s tím, že neřeší, zda mu tleská vyprodaná O2 arena anebo jen několik přítomných hostů na soukromější akci.

    „Člověk to musí hrát se stejným zápalem, touhou a radostí, aby se ta melodie k lidem dostala, jak to cítím já. Jestli je to 13 tisíc lidí nebo 30, 50 jako dnes tady, to je jedno,“ doplnil známý saxofonista a dirigent, který má na nadcházející týdny velmi nabitý program.

    „Mám toho hodně. V pátek pojedu do Krakova, kde mám zajímavé vystoupení. Hned nato poletím na čtyři dny do Amsterdamu. Mám toho tolik, že si to nepamatuji,“ uvedl Slováček a na kameru ukázal svůj opravdu velmi nabitý diář.

    Felix Slováček a Alena Hájková

    Během rozhovoru přišla řeč i na jeho děti, zejména na Aničku Slováčkovou (28), jež v současnosti bojuje s rakovinou. Zákeřná nemoc se jí bohužel vrátila, talentovaná umělkyně se s ní však pere velmi statečně.

    „V první řadě to musí zvládat Anička. Musí mít to štěstí, aby to dopadlo, jak bychom si všichni představovali. Jedině štěstí nahoře jí pomůže. Samozřejmě medicína je dnes hodně daleko, ale při této nemoci je potřeba mít i to štěstí a my pevně věříme, nejen já, ale i všichni její fanoušci, že to dobře dopadne,“ řekl na závěr hrdý dvojnásobný otec Felix Slováček.

    Fotogalerie