Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová Ilona Hobzová
6. února 2024 15:00
Čas čtení 1:09

Otřesný případ na Šumpersku: Psa střelili do hlavy a zaživa zakopali, jako zázrakem přežil

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Otřesný případ na Šumpersku: Psa střelili do hlavy a zaživa zakopali, jako zázrakem přežil
Zdroj: Peakpx.com/volně k užití

Odporný případ má šťastný konec.

Aktivisté za práva zvířat z Unie práv zvířat informovali o čtyřletém psovi, který byl střelen do hlavy a pohřben zaživa. Pes však postřelení přežil a byl převezen na veterinární kliniku, kde se téměř plně zotavil, informuje portál Brněnská drbna.

V původní verzi článku jsme uvedli, že se případ odehrál v Brně, což není pravda. Za chybu se omlouváme.
6. února 2024 8:42 Čas čtení 0:35 Poslankyně SPD sdílela falešné video zneužívající českou novinářku. Redakce se bude bránit Poslankyně SPD sdílela falešné video zneužívající českou novinářku. Redakce se bude bránit

„Veterinář nám řekl, že Benny je v tak dobrém stavu, že bude moci jít do domácí péče, což je pro nás velké překvapení. Nadále bude v péči Unie za práva zvířat. Zajistíme mu veškerou péči, kterou potřebuje,“ uvedla Diana Šlechtová z Unie práv zvířat.

Podle veterinářů byl pes v hrobě dva až tři dny. Případem se již zabývá policie. Podle čipu patří pes ženě, která je prý závislá na drogách.

„Někdo psa střelil do hlavy s jasným úmyslem ho zabít. Pravděpodobně v domnění, že je mrtvý, se ho rozhodl pohřbít. Zřejmě ho vůbec nenapadlo, že pes je pouze v bezvědomí a že krutou ránu osudu přežil, takže se ani neobtěžoval ho pohřbít hlouběji. Tato nedbalost zachránila psovi život,“ dodala Šlechtová.

„Beníčkovi se dnes zase daří o poznání lépe. Diabolek v hlavě prý nakonec nebylo tolik, kolik jsme původně předpokládali. Prý jich má v hlavě šest až sedm. Vyndávat je zatím nebudou. Měly by se zapouzdřit a neměly by život Beníka nijak komplikovat,“ napsala Šlechtová v úterý na Facebooku s tím, že podle rentgenu má Benny naprosto všechny orgány v pořádku. Jediné, co zvíře trápí, jsou prý oči, na které se podívá specialista.

„Slibujeme, že nedovolíme, aby se té osobě vrátil zpět, a uděláme vše pro to, aby to byl do konce života šťastný pes,“ dodala. Lidé na zdravotní péči pro Bennyho poslali velké množství peněz, nevyužité finanční prostředky půjdou na další psy v nouzi.

Domů
Sdílet
Diskuse