aktualizováno 1. 2. 2024

Reprezentační ples města opět roztančil Zámeckou jízdárnu

V sobotu 27. ledna 2024 se konalo osmé pokračování již tradičního reprezentačního plesu města Český Krumlov. Návštěvníci Zámecké jízdárny si užili spoustu taneční zábavy, vyhráli plno zajímavých cen z tomboly a podpořili dobrou věc v rámci charitativního focení ve fotokoutku.

Reprezentační ples láká milovníky tance z Krumlova a okolí. Organizátoři se proto každý rok snaží posouvat laťku o něco výš. O tom, že se jim to daří, svědčí vždy plný taneční parket Zámecké jízdárny a úsměvy na tvářích vzácných hostů.

Moderování 8. reprezentačního plesu města Český Krumlov se ujal oblíbený spíkr Roman Anděl. Do taneční nálady návštěvníky dostal Jakub MazůchAdrianou Maškovou (profesionální tanečníci, kteří se zúčastnili také letošního natáčení pořadu StarDance …když hvězdy tančí). Zahájení v rytmu standardních tanců udalo večeru správný směr.

Na pódiu poté vystoupil taneční orchestr z Českých Budějovic – Fordance Orchestra a parket se během chvíle zaplnil. Kdo si chtěl od tance chvíli odpočinout, mohl v předsálí navštívit fotokoutek Musea Fotoateliéru Seidel. Ten se stal již tradiční a velmi oblíbenou součástí doprovodného programu krumlovského plesu. Ve fotokoutku vznikají nejen krásné vzpomínky na slavnostní večer, ale také dobré skutky. Výtěžek z focení totiž putuje na podporu Domácího hospice sv. Víta v Českém Krumlově. Letos se vybrala rekordní částka 18 600 Kč. "Po domluvě s kolegyněmi v Krumlově bychom prostředky využili na vzdělávání našich zdravotních sester. Naše starosti jsou široké a erudice nesmí chybět, chceme-li se s nimi úspěšně popasovat. Kromě bezprostředních zdravotnických dovedností, jež sestry získají studiem a praxí, se jedná např. o komunikační dovednosti s pacientem a jeho rodinou, kurzy psychické odolnosti s problémovou rodinou, pozůstalostní péče a další," přiblížil Robert Huneš, ředitel Hospice sv. Jana N. Neumanna, o.p.s.

A protože tanec má několik podob, rytmů, vůní a stylů, vystoupili v rámci večera i sólisté baletu Jihočeského divadla Petronela Bogdan a Zdeněk Mládek. „Vztah – nikdy nevíme kdy se objeví a kdy také skončí...netušíme, kdy se dotkneme druhého naposledy.“ O tom pojednávala choreografie Last Touch.

Po představení byl zahájen dlouho očekávaný prodej tomboly – letos se v ní sešlo rekordních 600 cen, mezi nimiž byly například pobytové a wellness balíčky, vstupenky na koncerty, představení či do galerií, poukazy na nákupy a také degustační balíčky s pivy, víny, sýry nebo uzeninami.

Na pódiu dále pokračoval Fordance Orchestra, který v druhé půli večer upustil od standardních rytmů a rozjařeným tanečníkům zahrál hity jako Lady Carneval, Mamma Mia nebo třeba Na kolena od Ivana Hlase.

V půl jedenácté Adriana Mašková a Jakub Mazůch předvedli další taneční sestavu, tentokrát v rytmech latinskoamerických. Již při tomto předtančení se lidé v sále vlnili spolu s tanečníky, o to více pak, když byli vyzváni, aby se na parketu zúčastnili tanečního workshopu. Ve StarDance Adriana Mašková roztančila cukráře Josefa Maršálka a Jakub Mazůch snowboardistku Evu Adamczykovou, v Zámecké jízdárně roztančili téměř čtyři stovky návštěvníků.

O půlnoci se ze vstupenek losovalo 8 hlavních cen – získat jste mohli ušití obleku na míru v hodnotě 30 000 Kč, jízdní kolo zn. TREK, metr a půl vysoký Solitér Ficus Ginseng bonsai a mnoho dalších hodnotných cen.

Zakončení večera vzali pod svou taktovku Electro Swing Allstars, kteří představili jazzové a swingové rytmy v moderním hávu. Zájemci se také mohli naučit základní taneční kroky pod vedením zkušené lektorky a tanečnice.

Ples města Český Krumlov je bohužel za námi, ale již nyní se můžeme těšit na pokračování – 15. února 2025 proběhne 9. ročník reprezentačního plesu města.

Více ve fotogalerii→

 

8. ročník reprezentačního plesu města se konal 27. ledna 2024.

 

Pořadatelé

Město Český Krumlov
Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s. r. o.
Lesy města Český Krumlov s. r. o.
Služby města Český Krumlov s. r. o.

Město Český Krumlov děkuje všem partnerům a donátorům, kteří podpořili 8. ročník reprezentačního plesu města.

Generální partneři

ARICOMA a.s.
FRONIUS Česká republika s.r.o.

Hlavní partneři

Kámen a písek, spol. s r.o.
KOMTERM,a.s.
BOHEMIA CONVERTING s.r.o.
VELIMPEX, s.r.o.

Partneři

T-MAPY spol. s r.o.
Classic Pub Invest, a. s. (Castle Bridge)
ČSAD AUTOBUSY České Budějovice a.s.
CB Auto a.s.
ICZ a.s.
TKP geo s.r.o.
Bellevue Hotel Services, s.r.o.
LIPNO SERVIS s.r.o.
Hotel Arcadie
MANUFAKTURA
WAXWING s.r.o. – SVACHOVKA
Intercars
Festival Krumlov (SPV Festival)
ČR Beton
Jazyko
ANTONI CZ
A8000 s.r.o.
CYKLOEXTRA s.r.o.
Festival komorní hudby Český Krumlov
VAVI s.r.o.
ZAHRADNICTVÍ KRUMLOV s.r.o. 

 

Mediální partneři

Českokrumlovský deník
Kurýr TV

 

Icons from Freepik - www.flaticon.com are licensed by CC 3.0 BY

Město Český Krumlov

Nastavení soukromí:

Soubory cookie používáme ke shromažďování a analýze informací o výkonu a používání webu, zajištění fungování funkcí ze sociálních médií a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas, který nám udělíte kliknutím na volbu „Souhlasím se vším“. Své preference můžete snadno upravit kliknutím na volbu „Podrobné nastavení“.

Povolujete: