Zranil Martíneze úmyslně? Coufal čelí nadávkám a výhružkám. Fanoušci mu napsali, že mu zapálí dům

V uplynulých dnech je Vladimír Coufal pro příznivce Manchesteru United veřejným nepřítelem číslo 1. Za vše může souboj s Lisandrem Martínezem.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

V nedělním zápase Premier League porazil Manchester United na svém stadionu West Ham United 3:0. Mnozí fanoušci Red Devils si ale budou pamatovat spíše než výsledek souboj, ve kterém se střetli Lisandro Martínez a Vladimír Coufal. Domácí stoper po něm musel kvůli zranění střídat a český reprezentant, než ho trenér Moyes po chvíli stáhl, čelil značné nenávisti fanoušků.

Kdo je viník?

Co se vlastně stalo? V 68. minutě se oba hráči střetli v souboji u postranní čáry. Martínez si počínal výrazně důrazněji, tělem se nacpal mezi míč a Coufala, do kterého tvrdě narazil. Pravý bek West Hamu následně ztratil rovnováhu a nezaviněně spadl soupeři na pravou nohu. O úmyslu zranit soupeře tedy nemůže být řeč. Pro reprezentanta Argentiny jde o malou osobní tragédii, za poslední rok je zraněný poněkolikáté. Navíc po téměř čtyřměsíční pauze nastoupil teprve ke čtvrtému utkání. „Jsme velmi smutní, protože se zdá, že Lisandro bude muset zase vynechat několik zápasů,“ řekl po utkání trenér Erik ten Hag.

Jeho obavy se potvrdily a mistra světa čeká delší pauza. „Lisandro Martínez utrpěl zranění vnitřního postranního vazu v koleni a mimo hru bude nejméně osm týdnů,“ stojí v prohlášení na klubovém webu. Již po nedělním utkání rozezlení příznivci Manchesteru United zasypali sociální sítě nadávkami směrem k Vladimíru Coufalovi a došlo i na výhružky smrtí. Někteří českému fotbalistovi dokonce vzkazovali, že mu zapálí dům. Obránce West Hamu si v reakci nastavil profil na Instagramu jako soukromý.

Byl pád Coufala na Martíneze nezaviněný, nebo úmyslný?

Diskuze Vstoupit do diskuze
87 lidí právě čte
Autor článku

Jan Vildmon

Zobrazit další články