Hlavní obsah
Sport

Dobro došao! Almási nabral směr Chorvatsko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

ilustrační fotografie

V pondělí v podvečer se na sociální síti Instagram stihl rozloučit s fanoušky Baníku, aby vzápětí přidal definitivu svého přestupu.

Článek

Ladislav Almási mění dres a odchází hostovat do čtvrtého celku chorvatské ligy, NK Osijek. Gól v přípravě do sítě Olimpije Lublaň tak zůstane na nějaký čas jeho posledním v Baníku. Na jak dlouho přesně se ještě uvidí, v Chorvatsku zůstane minimálně do konce sezony.

Nový impuls

Zpráva o změně působiště není překvapivá ani pro fanoušky zvenčí, natož pro příznivce modrobílých. Přece jen Almási od svého zranění v přípravě před minulou sezonou výkonnostně chřadl. Z obávaného snajpra, jenž v premiérové sezoně dokázal nastřílet třináct ligových a tři pohárové góly, se postupně stal hráč na hraně ligového áčka.

Samozřejmě vše má své důvody. Nejprve zmiňované zranění. Ve chvíli, kdy o něm velmi reálně uvažovala pražská Slavia nebo se možná viděl jednou nohou v Celticu Glasgow, o němž se čile spekulovalo, jej zabrzdil pochroumaný kotník. To byla první a možná nejtěžší rána do sebevědomí slovenského reprezentanta. Na něm mu nepřidal ani trenér Pavel Vrba, který některými nervózními výroky na téma „Almásiho kotník“ tlačil na návrat v době kdy se Baník zvolna potápěl ke dnu. Nakonec jej nasadil do poháru v Kroměříži, který se hrál na něčem, co by se dalo popsat jakkoli, jen ne jako fotbalový pažit.

Ve stavu, v jakém se tehdy slovenský reprezentant nacházel, je jeho pět ligových gólů v sedmi po sobě jdoucích zápasech vlastně skvělý počin. Zároveň to byl ale také jeho strop. Almási si zranění obnovil a chytil se jeho konkurent Muhamed Tijani, jenž jej na hřiště pouštěl sbírat minuty spíše po jednotkách. Mladý Nigerijec nakonec po sezoně zamířil tam, kam mohl mít nakročeno právě Almási. Sešívaný dres nakonec oblékl on. Pokud čekal alespoň malý úsvit naděje v podobě uvolněného místa v ostravském útoku, nový trenér Pavel Hapal mu do něj hodil vidle změnou taktiky. To už s jedním opravdu zacloumá. A na jeho výkonech v letošní sezoně bylo znát, že mu fotbal nějak přestal chutnat. Tři zásahy, jeden ligový a dva pohárové, jsou celkem jasnou výpovědí o tom, že někdejší šutér potřebuje nový impuls.

Výhra pro všechny

Jeho mdlé letošní výkony neušly nikomu. Hapalovi, fanouškům a už vůbec ne sportovnímu řediteli Baníku Luďku Mikloškovi. Ten na ně nakonec zareagoval vyslyšením nabídky z Jadranu. Aktuálně čtvrtý tým chorvatské nejvyšší soutěže NK Osijek si vytáhlého střelce vyzkouší formou hostování do konce sezony s opcí na případnou koupi. Toto angažmá by Almásimu mohlo sedět, jedná se o druhý nejlépe skórující klub celé soutěže, herně ne nepodobný Baníku za dob trenéra Ondřeje Smetany. Zde by Almási mohl opět uplatnit roli útočného kladiva do vápna. Jen si zvyknout na to, že tamní soutěž je o dost rychlejší než naše. Ale pokud se tak stane, bude to výhra pro všechny zainteresované. I přesto, že cenu skoro 1,5 milionu eur jako v dobách Almásiho největší slávy za odkup Baník rozhodně nevyinkasuje, stále se může jednat o celkem slušnou částku. Přejme tedy ať mu modrobílé barvy, byť v jiné soutěži, opět přinesou štěstí.

Vojtěch Ignác

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz