Stanislava Majera vytočil slovenský kolega Juraj Loj. Má ho připravit o životní roli

Majer. Jaké je hrát sám sebe - Vytoč mého agenta (5)

Stanislav Majer (45) patří k těm protagonistům, kteří v novém komediálním seriálu ztvárnili sami sebe. Poslechněte si v rozhovoru, jak se herec s pověstí perfekcionisty s tímto nelehkým úkolem popasoval a nakolik je to ve výsledku opravdu on.

Není to tak dávno, co jsme s hercem Stanislavem Majerem mluvili o kouzlu herectví. „Baví mě různorodost témat. Občas je potřeba nastudovat něco, k čemu bych se normálně nedostal nebo by mě ani nenapadlo se tím vůbec zabývat. A mockrát mě to vytáhlo z nějakých osobních krizí,“ vyznal se v rozhovoru k seriálu Zákony vlka, v němž ztvárnil jednu ze stěžejních postav. To ještě netušil, že bude pro další projekt osloven, aby ztvárnil sám sebe. Stejně jako jeho slovenský kolega Juraj Loj a režisér Jiří Havelka.

Režisér Jiří Havelka se podle synopse chystá natočit celovečerní film o vrcholovém sportovci. Hlavní roli, jak můžete vidět v komediálním seriálu Vytoč mého agenta na platformě prima+, má hrát jeho oblíbenec Stanislav Majer. Má to být jeho životní role, kvůli níž odmítl jiné nabídky. Majer rok poctivě trénuje, drží dietu, má skvělou postavu, navíc díky němu slíbil pro natáčení peníze jeden důležitý komerční partner. Majerův agent Jiří v podání Kryštofa Hádka by mohl vyprávět.

Vše se změní, když režisér Havelka dostane vysoký grant na Slovensku, ovšem podmíněný tím, že hlavní roli zastane slovenský herec.

A tak ze Slovenska přijíždí herec Juraj Loj. V agentuře se setkává s režisérem Havelkou a Jiřím. Ti ho straší, že role je obzvláště fyzicky náročná, a doufají, že ji sám odmítne. Juraj má ovšem jako bývalý gymnasta bezchybnou postavu i kondici, jeho slabostí je ale čeština. Jiří a režisér se ocitnou v situaci, kdy jsou na každého herce vázány peníze, bez kterých se nedá film natočit. A oba musí ve snímku figurovat.

Podívejte se v exkluzivní ukázce, jak se Jiří pokusí z prekérní situace vybruslit:

Stanislav Majer vzal možnost ztvárnit sebe samého jako určitou výzvu. „Je to výjimečná příležitost si sám ze sebe udělat legraci. Je to terapie, je to možnost nastavit si zrcadlo,“ komentuje spolupráci na tomto výjimečném projektu, kterou vnímá jako hozenou rukavici od tvůrců, a doplňuje: „Je potřeba se na sebe dívat s jistým nadhledem.“

Juraj Loj potvrzuje, že i jej seriál ukazuje s nadsázkou. „Divák ale například uvidí, jak to reálně chodí na castinzích. Dovedu si i představit, že bych se ocitl v podobné situaci jako tady v seriálu a možná bych i reagoval podobně,“ doplňuje herec Loj.

Epizoda s Majerem a Lojem je jednou z nejoblíbenějších Kryštofa Hádka z celého osmidílného seriálu. Podle něho nejde o běžnou praxi. „To se děje vždycky, ale ne takhle vyhroceně,“ přibližuje Hádek s tím, že „většinou herec neví o tom, kdo je v úvaze na stejnou roli. Ale tady to agent Jiří úplně nevychytá a pak se to snaží vybalancovat a dělá všechno možné, aby v tom mohli hrát oba“.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.