Karla Havlíčka a Jana Měšťáka na společenské akci nespojoval jen titul, ale i vzájemný respekt

Jana Černá

Karel Havlíček a Alena Hájková | Foto: Petr Brodský
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Na oslavě nechyběl ani Kristián Kodet | Foto: Pavel Gwužd

Na oslavě životního jubilea Aleny Hájkové se setkala řada osobností, a to napříč různými profesemi. Velmi zajímavé bylo také setkání Jana Měšťáka a Karla Havlíčka. Co o sobě vzájemně řekli?

Společenský večer si užíval také Felix Slováček, Jiří Krampol, Kristián Kodet, Jan Pirk, Michal David a mnoho dalších. K poslechu a tanci hrál DJ Patrik, syn slavného pianisty Rudolfa Rokla, který léta doprovázel Karla Gotta.

 

Gratulanti dorazili s kyticemi i krásnými dárky. Mezi nimi byla i křišťálová váza od Michala Davida. „Jsem tu jen na skok, protože se necítím úplně dobře. S Alčou jsme si domluvili, že si pak dáme večeři v indické restauraci,“ sdělil pro VIPosobnosti.cz hitmaker, kterého s oslavenkyní pojí přátelství dlouhé více jak 40 let. „Mám Michala moc ráda. Pro mě je to člověk, který když něco řekne, tak to splní. A takových lidí dnes moc není. A o tom, že jeho muziku ráda poslouchám ani nemusím mluvit,“ říká Alena Hájková.

Michal David s manželkou přichází na oslavu | Foto: Pavel Gwužd

Další z hostů, které přijal pozvání byl Karel Havlíček. „Mám rád Alenku, takže se těším na další společné setkání. Dnes jsem dorazil na další její akci, tentokrát životní jubileum. Líbí se mi, jak pracuje a je pokorná. Věnuje se kromě psaní také práci v šoubyznysu, ve které vůbec není jednoduché prorazit. Se zájmem čtu i její knížky,“ říká politik, který zatím nevynechal žádnou její společenskou akci.

„Velmi si vážím toho, že se opět setkáváme. Pan Havlíček pro mě patří ke kultivovaným lidem, chcete-li politikům s obrovským rozhledem, nadhledem i zkušenostmi,“ řekla pro VIPosobnosti.cz Alena Hájková.

Jan Měšťák s kamarádkou Alenou Hájkovou | Foto: Petr Brodský

Večer obohatil také respektovaný chirurg Jan Měšťák. „Musím říct, že jsem se s panem Havlíčkem setkal takto komorně poprvé. Udělal na mě velký dojem i svojí lidskostí. Má noblesní vystupování, povídal si se všemi, co dorazili. Přišel i za mnou, aby mi podal ruku, a tak jsem měl možnost si s ním krátce pohovořit. Je to vzdělaný a příjemný člověk, kterému fandím. V lidech se za ta léta vyznám,“ řekl na adresu současného politika. O Měšťákovi je známo, že si na tituly ani vykání nepotrpí. Sám říká, že takto má k lidem blíž.

Michal David a Karel Havlíček se také skvěle bavili | Foto: Petr Brodský

Také pro Karla Havlíčka bylo setkání s Janem Měšťákem velmi příjemným zážitkem: „Alenka vždycky zve velmi zajímavou sestavu lidí z různých oborů, například šoubyznysu, medicíny, byznysu. Rád si s nimi popovídám, protože to jsou lidi, kteří mají určitý nadhled, zkušenosti. Nepotřebují si za každou cenu honit triko. Jedním z nich je právě docent Jan Měšťák. Má v sobě určitou noblesu a v životě toho dosáhnul velmi mnoho. Bylo na něm vidět, že na tuto oslavu přišel rád, od srdce a nesbíral tady žádné marketingové body,“ dodává pro VIPosobnosti.cz Karel Havlíček.

9