Hlavní obsah
Lidé a společnost

Náš vysněný domeček: Křídlo letadla a náboje pod podlahou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jakub Jonáš

Znáte ten pocit, když se ráno probudíte a ve stodole najdete kus letadla nebo na půdě pod podlahou náboje? My ano.

Článek

Když jsme dům koupili, byli jsme plní elánu a těšili jsme se, jaké „poklady“ ve starém domě objevíme. Netrvalo dlouho a opravdu jsme začali nacházet samé zajímavosti.

Tak například pětimetrové křídlo letadla. To asi doma každý nemá. Bylo opřené ve stodole o zadní zeď mezi starými dřevěnými latěmi. Za domem u dřevníku ležel uříznutý ocas (samozřejmě také letadla). Postupně jsme nalézali další a další kousky letounu. Milovníci létání by byli asi nadšení. My sice nadšení byli, ale složit letadlo jako puzzle a doufat, že se ve vzduchu nerozpadne, to vážně nejde. A tak jsme díly prodali znalcům.

Foto: Jakub Jonáš

Ocas letadla

Staré náboje do pistole. Ano, i ty jsme objevili, kde jinde než schované pod podlahou. Ale rovnou vám odpovím na vaši otázku – ne, pistoli jsme nenašli. Tu už před námi asi objevil někdo z předchozích majitelů domu.

Staré bible, žehličky na uhlí, dřevěné hoblíky, vojenské vybavení, různé Tesla měřící přístroje, domácí „elektrokolo“ z roku 90 a rozhodně i pár věcí, které ani sami netušíme, k čemu dříve sloužily.

Kromě zmíněného tu byla i téměř kompletně vybavená kovárna, tesařské a zednické vybavení.

Je až neuvěřitelné, jak dokázali být lidé dříve samostatní a vše si zařídili sami bez milionu povolení na studny, domy atd. Těšíme se, co nám ještě naše stavení nabídne. 😊

Zkrátka je vidět, že náš dům má svou historii. Jako malého mě fascinovaly válečné odboje a vzhledem k tomu, že stavení zažilo obě války, si občas představuji, že tu žil někdo takový.

A jaké nejbizarnější věci máte ve stodole vy?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz