Hlavní obsah
Sport

Trenérská zemětřesení v Karlových Varech. Končí Australan Sketcher i David Bruk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Josef Pešout

Hala míčových sportů v Karlových Varech, kde hrají volejbalisté VK Karlovarsko domácí zápasy

Nejznámější sportovní kluby z Karlových Varů ohlásily v prvních únorových dnech nečekané trenérské změny. U volejbalistů VK Karlovarsko skončil australský kouč Liam Sketcher.

Článek

A vedení hokejové Energie Karlovy Vary se dohodlo na ukončení spolupráce s trenérem Davidem Brukem. Informace uvedly weby www.vk-karlovarsko.czwww.hokejkv.cz.

Když sportovní manažer Ondřej Hudeček oznámil v létě, že novým lodivodem předního extraligového volejbalového celku VK Karlovarsko bude australský expert Liam Sketcher, byla to v rámci českého volejbalu zásadní zpráva. Vůbec poprvé se totiž na základě rozhodnutí klubového vedení stal koučem Karlových Varů cizinec – a hned z daleké Austrálie.

Jenže Sketcherovo působení na západě Čech nemělo dlouhého trvání. Sportovní terminologií řečeno, Australanovi zlomila vaz senzační porážka Karlovarska ve čtvrtfinále Českého poháru na půdě Hradce Králové, celku z nižší soutěže. Pro karlovarský klub, který nedávno vyhrál extraligu a pravidelně startoval na finálových akcích Českého poháru, to byl šok.

„Liam Sketcher nepřiletěl do Česka od klokanů, dlouhodobě žije v Německu a zná evropský volejbal,“ řekl mi před touto sezonou karlovarský Ondřej Hudeček k tehdejšímu angažování australského kouče.

A nyní je všechno jinak a Ondřej Hudeček zaujal pozici po odvolaném trenérovi.

Je to už třetí trenérská změna v Karlových Varech za krátkou dobu. Loni na jaře skončil Jiří Novák, který se od té doby naplno věnuje práci hlavního kouče u české reprezentace. A Sketcher vydržel jen několik měsíců.

Naproti Hale míčových sportů v Karlových Varech je KV Arena, domácí stánek hokejistů Energie Karlovy Vary. Před rokem a půl nastoupil do role hlavního trenéra extraligového týmu David Bruk po pětiletém působení v prvoligových Litoměřicích. Tým vedl rok a půl a nyní končí. Do konce základní části extraligy zbývá karlovarským hokejistům odehrát devět zápasů.

Po reprezentační přestávce, která pro Karlovy Vary skončí 14. února, by měl tým vést dosavadní asistent Václav Eismann. A podle rozpisu soutěže jej čeká trenérská premiéra v zápase s Mladou Boleslaví.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz