Hlavní obsah

Opakovaně jezdí bez řidičáku a opilý. Soud poslal lékaře z Tachovska do vazby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani opakované odsouzení neodradilo dětského lékaře z Tachovska, aby znovu sedl za volant opilý a bez řidičáku. Tentokrát už ale soudu došla s 63letým pediatrem Muhsinem Al Kannanem trpělivost a v pátek jej poslal do vazby.

Obviněný lékař před tachovským okresním soudem, který jej poslal do vazbyVideo: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

Policejní hlídka zastavila lékaře původem z Iráku v noci na středu mezi Planou a Mariánskými Lázněmi. Vedle toho, že má platný zákaz řízení motorových vozidel, nadýchal téměř promile alkoholu.

Po obvinění z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí navrhla státní zástupkyně Jana Fišerová soudu, aby na muže uvalil vazbu, z obavy, že by mohl na svobodě v trestné činnosti pokračovat. Hrozí mu za to až dvouleté vězení.

„Za obdobnou trestnou činnost byl obviněný v minulosti čtyřikrát odsouzen. Naposledy loni v září, kdy mu soud kromě peněžitého trestu a obecně prospěšných prací ještě uložil povinnost zdržet se konzumace alkoholických nápojů,“ uvedla Fišerová.

Lékař, který opilý posílal pacienta za Mengelem, dostal pokutu 50 tisíc

Krimi

Podle ní má lékař evidentně problém s alkoholem, který neřeší, a z předchozích odsouzení se nijak nepoučil.

„Naopak od posledního odsouzení byl přistižen opilý při řízení motorového vozidla již dvakrát. „Navíc je tady hrozba toho, že se mu to vymkne kontrole a pod vlivem alkoholu může například i ordinovat,“ doplnila Fišerová.

Má strach o pacienty

Soud po asi hodinovém jednání nakonec Kannana poslal za mříže.

„Během výslechu přiznal chybu, litoval toho a vyjádřil strach z toho, co bude s jeho pacienty, že to pro ně bude znamenat katastrofu,“ zdůvodnila své rozhodnutí soudkyně Petra Psohlavcová.

„Ovšem na druhou stranu má skutečně problém s nadužíváním alkoholu a tím se stává rizikovým a nebezpečným. Šancí na nápravu už dostal několik,“ dodala s tím, že si obviněný podal proti vazbě stížnost, kterou bude řešit Krajský soud v Plzni.

Sám lékař tvrdil, že alkohol mu pomáhá lépe snášet stres, který má z velkého pracovního vytížení.

Státní zástupkyně plánuje podrobit obviněného psychiatrickému zkoumání právě s ohledem na vyřešení otázky případné závislosti na alkoholu a dopadu na jeho chování.

Místo vyslání sanitky byl arogantní, pacient zemřel. Za neposkytnutí pomoci musí lékař zaplatit 130 tisíc

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám