Karle, vykašli se na všechny ty kritiky, říkal Kristián Kodet kamarádovi Gottovi

Jana Černá

Kristián Kodet | Foto: kniha KAREL-Příběhy z Trezoru
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Malíř Kristián Kodet přišel pogratulovat k jubileu své kamarádce a spisovatelce Aleně Hájkové, která nedávno napsala knihu o Karlu Gottovi. Do ní na Mistra zavzpomínal v duchu ‚malířského plátna‘ Kodet.Co zpěvákovi poradil?

Alena Hájková a Kristián Kodet | Foto: Pavel Gwužd

„Pro mě je Karel především zpěvák. Tak ho mám zafixovaného. Člověk, kterého si nesmírně vážím dodnes. Potkávali jsme se na různých společenských akcích. Byl strašně milý, měl smysl pro humor, což má málokdo. Jednou jsme spolu byli u našeho rámaře pana Brůžka. Když odešel do zadní místnosti, Karel se mě zeptal: „Prosím tě, můžeš mi říct, co si vážně myslíš o mých obrazech?“ Říkal jsem mu: „Když tě to baví, dělá ti to radost, maluj dál. Vykašli se na všechny ty kritiky. Jsi velký zpěvák, větší než malíř.“ V tu chvíli se pan Brůžek vrátil, tak už jsme o tom dál nemluvili. Stejně jako mě, tak i Karla kritizoval například Knížák, kterému se nelíbí nic a nikdo,“ vypráví v knize KAREL – Příběhy z Trezoru Kristián Kodet.

Kniha KAREL-Příběhy z Trezoru | Foto: Jakub Ludvík

Člověk je někdy sám při této tvorbě, jak poznává sám sebe a jak odkrývá svoji duši tomu, kdo se na jeho obraz dívá. Jsem rád, že můžu malovat svobodně, a ne proto, abych vyhověl galeristům, sponzorům a jiným, ale tak dlouho, dokud se mně ten obraz nezačne líbit. Můžu o sobě říct, že jsem svobodný amatér, autodidakt,“ říká v knize Karel Gott

Více zajímavých příběhů, postřehů najdete v knize KAREL-Příběhy z Trezoru. Je věnována zpěvákovi, který zde zanechal nesmazatelnou stopu. Na Gotta zavzpomínalo více jak 17 osobností.

Kniha KAREL-Příběhy z Trezoru

0