Preview: Luton - Sheffield United. The Hatters mohou bodovat počtvrté v řadě

Přestože v minulém ročníku Championship skončil Luton Town o 11, respektive 21 bodů za Sheffieldem United a Burnley, je to právě Luton Town, kdo má v této sezoně zřejmě největší šanci na záchranu v Premier League. Hatters vstupují do tohoto kola mimo sestupové pásmo, a přestože jejich situace zůstává nejistá, protože nejbližší soupeři Evertonu hrají tento víkend venku na hřišti Manchesteru City, budou si přát, aby si tento víkend potenciálně vytvořili denní světlo.

Preview: Luton - Sheffield United. The Hatters mohou bodovat počtvrté v řadě

Luton má přežití ve vlastních rukou, protože je již o deset bodů před Blades a navíc má zápas k dobru, takže tento víkend by mohl být v boji o záchranu důležitý. S pouhou jednou porážkou z posledních šesti kol Premier League (3-2-1) vypadají svěřenci Roba Edwardse, že se jim zde podaří udržet svou část dohody, a po výhře v minulých dvou vzájemných kláních by mohli poprvé od roku 1977 vyhrát třikrát v řadě!

Pokud by se jim to podařilo, ještě více by potrápili Sheffield United, který se zdá být odsouzen k okamžitému návratu do Championship. O minulém víkendu předvedl v utkání s Aston Villou, které skončilo výsledkem 0:5, ještě více znaků týmu, který je odsouzen k sestupu, a manažer klubu Chris Wilder prohlásil, že jeho tým byl "přehrán, deklasován a převálcován", což je usvědčující obvinění týmu, který v této sezoně inkasoval druhý nejvyšší počet gólů ze všech prvoligových celků, které hrají pod hlavičkou UEFA.

V této sezoně se defenziva hostů vymyká normálu - od dob Fulhamu v ročníku 1965/66 žádný tým nedostal po 23 kolech v nejvyšší soutěži 59 gólů. Poté, co v prosincovém utkání proti Lutonu kapitulovali třikrát a prohráli 2:3, budou možná potřebovat podobný výsledek, jakého dosáhli v posledním venkovním utkání na tomto trávníku, pokud chtějí dosáhnout nepravděpodobného vítězství - 6:3 v roce 1994!

Koho sledovat: Ross Barkley se minulý víkend trefil při remíze Lutonu 4:4 v Newcastlu, přičemž žádný z jeho tří gólů v tomto ročníku nepadl dříve než ve 40. minutě. Gustavo Hamer je známý spíše pro svůj tvrdý přístup, který mu v posledních osmi kláních včetně předchozího vzájemného souboje vynesl čtyři žluté karty.

Zajímavost: Sheffield United je jediným týmem Premier League, který v této sezoně ještě nevedl v poločase venkovního zápasu (1. pol.: 0-5-6).