Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

církevních sirotčincích  „Pro chlebovou kůrku „, Anna Kettnerová.

Sirotčince nejsou hezké nikde, jedny z nejhorších byly v Rumunsku a v Rusku. V Rumunsku byly adopce do zahraničí zakázány 2001 z důvodu gigantické korupce, která v tomto sektoru vládla.

Diktátor Putin adopce ruských dětí do zahraničí ( konkrétně do US ) zakázal z politických důvodů v roce 2012 ( od 2010 otevřeně válčil s Obamou, viz mj. špionážní skandál z července 2010 ).

 V US se děti snadno oficiálně adoptují, adoptivní rodiče se jich mohou ale i snadno zbavit, stačí jen zápis u notáře, že dítě již nechtějí. Poté může být dítě nekonečně readoptováno, ale je již dítětem „ ze second-handu /z druhé ruky „.

Zájemcům, párům či jedincům, dělají prostředníky nejrůznější charitativní organizace, včetně mj. evangelických kostelů, kde se děti „ z druhé ruky „ potenciálním zájemcům „ předvádějí „.

Do readopce ( rehoming ) je zapojeno mnoho soukromých asociací, které ve svém katalogu či na webové stránce nabízejí děti k readopci za poloviční cenu ( zhruba 5.000 dolarů k úhradě procedurálních nákladů ) než by je stála klasická adopce.

V US funguje i obskurní online trh s dětmi, které se nabízejí přes nenápadné inzeráty, které mohou přitahovat sexuální predátory, viz kauza „Nicole a Calvin Eason“ z roku 2013. https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwii0KPX3KCEAxUO_7sIHaBDBKMQFnoECBcQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.justice.gov%2Fopa%2Fpr%2Fillinois-couple-indicted-kidnapping-and-transportation-minor-intent-engage-sexual-activity&usg=AOvVaw0WARjUwDJ9ROiwGcRdOx0D&opi=89978449

Ve Velké Británii byla naopak kritéria pro adopci zpřísněna po kauze „ Baby P “ z roku 2007, kdy nevlastní otec brutálně utýral k smrti 17měsíční batole, přičemž sociální služby o týrání dítěte věděly, 2x jej matce odebraly, a zase jí ho vrátily ( viz podobné tristní kauzy v Česku ).

Zájemci o adopci si v Británii procházejí administrativním peklem. V zemi existuje kolem 250 agentur, které adopci zprostředkovávají, každá má jiná měřítka, a všechny diskriminují chudé žadatele či žadatele se zdravotními problémy.

Dalším kritériem v Británii je barva pleti – od konce 90.let se požaduje, aby adoptivní rodina měla stejnou barvu pleti jako dítě, aby vyrůstalo v optimálním prostředí. Původně bylo toto kritérium jen doporučeno, v praxi se z něho stala podmínka sine qua non, která byla později zmírněna s tím, že toto kritérium nesmí být jediným důvodem k odmítnutí adopce.

Zaminovaným terénem pro investigaci se jeví zejména poptávka po dětech, která stimuluje nabídku. Tento problém se výrazně projevil po katastrofickém zemětřesení na Haiti o síle 7.1 Richterovy stupnice 12.1.2010.

Již 10 dní po devastujícím zemětřesení bylo přes tisíc dětí „ narychlo adoptováno a evakuováno ze země “ bez jakýchkoli oficiálních dokladů „, jak upozorňovalo UNICEF. Tehdejší představitel UNICEF na Haiti varoval, že se několik ambasád pustilo do nekalých praktik a evakuovalo bez papírů přes 1000 haitských dětí a překotně s nimi zahájilo adopční řízení.

17.1.2010 německá ambasáda stručně požádala haitskou vládu o souhlas k evakuaci „ přes 40 haitských dětí „ , které měly být umístěné do haitských sirotčinců, aniž by upřesnila jména odvážených dětí. 18.1.10 dostala vágní souhlas od haitského ministerstva sociálních věcí a povolení od migračního úřadu.

Nakonec do Frankfurtu nad Mohanem s vědomím německého velvyslance Christiana Germanna 22.1.2010 odletělo 63 dětí ve věku do 5 let, třebaže 20.1.2010 již bylo vydáno nařízení haitského premiéra, které pro adopci každého haitského dítěte vyžadovalo jeho souhlas, což těchto 63 dětí nemělo.

30.1.2010 US média informovala o zatčení 10 baptistických misionářů, kteří byli na Haiti zatčeni při pokusu přejít hranice do Dominikánské republiky se 33 dětmi ve stáří od 2 do 12 let, na které neměli žádné doklady.

Byli obviněni z obchodu s haitskými dětmi. Tvrdili, že jde o sirotky, které chtějí adoptovat, ale 20 z těchto dětí sirotky nebylo. Jejich chudí rodiče pocházeli z oblasti, která byla zemětřesením zasažena nejvíce, a své děti US misionářům svěřili za zprostředkování haitského pastora, jenž rodičům řekl, že se v Dominikánské republice dětem dostane skvělého vzdělání – o adopci se ale nemluvilo.

Katastrofální zemětřesení z 1/2010 učinilo ze 420.000 haitských dětí sirotky. Jedna z hlavních nevládních organizací World Vision International, ekumenická křesťanská organizace pro humanitární pomoc, která se stará o děti a chudé, od 12.1.2010 hlídkovala na haitsko-dominikánských hranicích a hledala nezvěstné a unesené děti.

Uvedla, že již před zemětřesením za komplicity úřadů obou zemí, zločinecké gangy prodávaly haitské děti za 5 dolarů pro zemědělskou práci, prostituci a žebrání ve velkých městech Dominikánské republiky.

Po zemětřesení v této pohraniční zóně cizinci platili až 25.000 dolarů za haitské dítě pro „ adopci „, UNICEF se obávalo, že jsou prodávány obchodníkům s lidskými orgány.

Viz také mj. „ Policie v Peru zatkla bývalého šéfa policie kvůli obchodu s nemluvňaty“ . Do takovýchto sítí je samozřejmě zapojen i zdravotnický personál, v této síti dětský lékař a gynekolog upláceli chudé těhotné ženy, které zvažovaly interupci ( která je v Peru možná jen výjimečně ), aby dítě donosily, a po porodu se dítěte vzdaly. Nemluvňata pak prodávaly zahraničním párům nebo gangům obchodujícím s lidskými orgány.

Viz také „ Z nigerijské továrny na děti osvobodily šest těhotných „ , celkem v domě bylo 17 dívek ve věku 14-17 let, jejichž nedobrovolným úkolem bylo pro gang rodit děti na prodej.

Vedle Nigérie obchod s nemluvňaty kvete v Brazílii, včetně prostřednictvím porodnic pro svobodné matky či matky bez domova, které jsou pod patronátem katolické církve, kde mohou porodit anonymně. Děti jsou poté prodávány k „ adopci „ zejména do US, CAN, Izraele, Francie, Itálie, a Německa.

Děti nikoho – děti vyrobené na zakázku na reprodukčních klinikách

Viz „ Operace Španěl. V Praze se prodávají děti vyrobené na zakázku.“ https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwio5K_S4KCEAxUd9wIHHRINCfgQFnoECA4QAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.seznamzpravy.cz%2Fclanek%2Fdomaci-kauzy-operace-spanel-v-praze-se-prodavaji-deti-vyrobene-na-zakazku-203870&usg=AOvVaw0XkSk2eEbtmLFXy-nyOiw3&opi=89978449

Prahu si skupina z reprodukční kliniky z Charkova vybrala, protože Česko má děravé zákony o náhradním mateřství.

Děti kupovaly homosexuální páry nebo svobodní muži ( z řad pedofilů  ) dle katalogu reprodukční kliniky, která dle jejich požadavků ( barva pleti, vlasů, dvojčata ) vybrala vhodnou dárkyni vajíčka ze své databáze.

Cizí žena embryo poté odnosila, a k porodu byla převezena do Prahy, kde se po porodu na matrice práv k dítěti vzdala ve prospěch jeho „ otce „ (kupce).

Ukrajinský zákon povoluje náhradní matce odnosit dítě jen manželům, kteří nemohou mít děti a marně se pokoušeli o umělé oplodnění. Zákon výslovně vylučuje z této možnosti homosexuální páry a jednotlivce.

Zatímco francouzský zákon o bioetice z roku 1994 náhradní mateřství zakazuje, zákony US, CAN, Británie, Belgie, Izraele a Řecka jej povolují pro heterosexuální páry, které nemohou mít děti.

Stanovují věkové limity pro náhradní matky i matky ( „ genetické“ ), které se touto cestou snaží o dítě, a vyžadují písemný konsensus všech zúčastněných stran, že jednají dobrovolně. Poté souhlas případ od případu dává Etická komise . Nepovolují finanční odměnu náhradním matkám, jen úhradu lékařské péče, a výslovně zakazují odměňování prostředníků.

Viz mj. „ Podnikatel Hausenblas a jeho přítel mají miminko. Jena žena dala vajíčko, druhá dítě odnosila.“  A jemu podobní zámožní ( Elton John, Michael Jackson a další ), co si děti za milióny kupují na objednávku, jsou sobečtí do morku kostí, protože malé dítě připraví o maminku, kterou mu nikdo nenahradí.

Viz také mé články s podobnými tématy v rubrice „Fauna,flóra“.

Autor: Andrea Kostlánová | sobota 10.2.2024 15:09 | karma článku: 13,43 | přečteno: 504x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Ženy bez práva na život versus Panenky z Instagramu

Většina žen na světě jen přežívá a hrbí se, zatímco pár jiných žen se předvádí na Instagramu, mluví o děloze a těžkou volbou mezi kariérou a mateřstvím ( k tomuto viz článek „ Kňourání na Lvech, kňourání zemědělců. Tak nějak se

1.5.2024 v 18:17 | Karma: 12,26 | Přečteno: 482x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 499x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 726x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 268x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Nekonečná švédsko-ruská hra v kauze Wallenberg

Nejen v KGB/FSB Rusku,ale ani ve Švédsku nemá veřejnost přístup k některým archívním složkám, mj. ke složce švédského diplomata Sverkera Aström či k veřejným Pamětem klíčových svědků, NKVD agentů, zejm. hraběte Kutuzova-Tolstého.

23.10.2023 v 12:29 | Karma: 8,00 | Přečteno: 249x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Třetí stupeň poplachu, 13 jednotek hasičů. Na Zlínsku hořel kovošrot

4. května 2024  13:06,  aktualizováno  14:56

V Tlumačově na Zlínsku hořel kovový šrot na autovrakovišti v průmyslovém areálu. Zasahovalo tam 13...

Oslavný song na Kima je hitem TikToku. Pecka, je to jak ABBA, líbí se mladým

4. května 2024  14:54

Oslavná propagandistická píseň na severokorejského diktátora Kim Čong-una se stala hitem sociální...

Prokremelské motorkáře vítali v Brně jako delegáty ruské teroristické federace

4. května 2024  8:57,  aktualizováno  14:40

Kontroverzní klub motorkářů Noční vlci, který podporuje ruského diktátora Vladimira Putina, se s...

Na trati z Břeclavi do Přerova srazil vlak člověka, muž na místě zemřel

4. května 2024  14:23

Srážka vlaku s člověkem uzavřela v sobotu od 13:00 trať mezi Nedakonicemi a Moravským Pískem. Muž...

  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,84
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz