Zilvar z chudobince u herectví nezůstal, ale objevil se ještě v Einsteinovi

Zilvar z chudobince u herectví nezůstal, ale objevil se ještě v Einsteinovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Od premiéry seriálu Bylo nás pět uplynulo takřka třicet let. Za tu dobu se někdejší dětské hvězdy rozutekly do světa a různých oborů. Mnozí se herectví věnovali pouze okrajově nebo od něj upustili docela. Jan Müller, který si zahrál Zilvara z chudobince, se po dlouhé pauze vrátil až v Einsteinovi.

Pepek Zilvar s obligátní cigaretou

Komediální rodinný seriál Bylo nás pět, natočený podle knižní předlohy Karla Poláčka, okouzlil diváky už během své premiéry v roce 1994. Od té doby uplynulo téměř třicet let, a tak se nabízí otázka, kam všechny ty oblíbené hrdiny našeho dětství zavál čas. Některé z dětských hvězd zůstaly v oboru i v dospělosti, zatímco jiné se z veřejného života raději stáhly.

To platí např. pro zrzavého Edu Kemlinka v podání Jana Brynycha, jenž vystudoval Českou zemědělskou univerzitu v Praze, a také pro Pepka Zilvara z chudobince. Ten, jak známo, byl starším kamarádem základní party kluků a rád s nimi podnikal kdejaké neplechy. Režisér Karel Smyczek tenkrát do dané role potřeboval mladíka, který by kouřil, což Zilvarův představitel Jan Müller kupodivu splňoval. Navíc se naučil povedený fígl s ukrytím cigarety v puse.

Jan Müller si nedávno zahrál v Einsteinovi

Ani jeho herecká kariéra nebyla posléze příliš aktivní. Podobně jako mnozí jiní herci ze seriálu Bylo nás pět se roku 1996 objevil v pohádce Lotrando a Zubejda, kterou také režíroval Karel Smyczek. Jan Müller si zde zahrál loupežníka. Ještě předtím, konkrétně v roce 1993, se s některými tamními hereckými kolegy potkal už při natáčení seriálu Správná šestka, jenž vznikl v česko-německé koprodukci a ve kterém rovněž sledujeme humorné příběhy skupiny dětí a všech obyvatel malého městečka ve 30. letech minulého století.

Zmínit můžeme ještě pár dalších televizních filmů na kontě Jana Müllera: psychologické drama Bludiště (1989), krátkou televizní inscenaci Zvláštní schopnosti (1993) nebo rodinnou komedii Pozor na Kozoroha (1994), později ale žádný další nepřišel. Mnohaletá pauza skončila až v roce 2020, kdy herec stanul před kamerou v epizodě Magnetismus seriálu Einstein – Případy nesnesitelného génia. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se chtěl herectví nadále věnovat, ale člověk nikdy neví, co přinese budoucnost.

Zdroje článku: