Hlavní obsah

Hlavatý rozhodl v nastavení. Haluz a štěstí, ale za obrovskou dřinu jsme si body zasloužili, tvrdil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V deseti dokázali nečekaně vydolovat body na hřišti favorizovaného Slovácka. Fotbalisté Pardubic sice v jarní ligové premiéře inkasovali po vyloučení obránce Dominika Mareše v předposlední minutě vyrovnávací gól na 1:1, avšak i v oslabení rozhodl v nastavení o vítězství Východočechů 2:1 z rychlého protiútoku záložník Michal Hlavatý.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Pardubický kapitán Michal Hlavatý se raduje z vítězné branky v zápase se Slováckem

Článek

„Poslal jsem míč koníčkem do sítě už takřka z posledních sil. Byla to haluz. Za obrovskou dřinu jsme si ale výhru zasloužili. Šli jsme si za ní a jsme hrozně šťastní,“ svěřil se Hlavatý.

Jeho mužstvo vedlo díky Zlatohlávkově trefě v poločase 1:0. „V deseti to pak ale pro nás byl strašně těžký zápas. Bylo až šílené, jak velký tlak si Slovácko vytvořilo. Do naší šestnáctky létaly balony ze všech stran. Měli jsme ale v závěru štěstí a odvezli jsme si hrozně cenné tři body. Zaplaťpánbůh za ně,“ ulevoval si.

Hlavatý doufá, že vítězství na úvod jarní části první ligy bude pro Pardubické výraznou vzpruhou. „V Uherském Hradišti se nevyhrává často. Stál proti nám extrémně kvalitní a nepříjemný soupeř, jehož ženou dopředu výborní fanoušci Slovácka. Zejména kotel je pokaždé hodně slyšet. Výhry si neskutečně považujeme, ale musíme ji teď potvrdit v Karviné,“ myslel už na středeční ligovou dohrávku týmů z konce tabulky.

Věděl, že pokazil záložníkovi Slovácka Milanu Petrželovi oslavu rekordních pěti stovek odehraných utkání v nejvyšší tuzemské soutěži. „S Milánkem se dobře známe z Plzně. To, co dokázal, je nádherné a podle mého názoru nedostižitelné. Tím, že odehrál tolik zápasů, se z něj stala totální fotbalová legenda. Nikdo si to nezaslouží tolik jako on. Milan je ale veselý kluk a pochopí, že my jsme taky chtěli vyhrát,“ usmíval se Hlavatý.

Nadšení z povedeného vstupu do jara netajil ani kouč Pardubic Radoslav Kováč. „Bylo to strašně těžké střetnutí, které jsme zvládli k naší spokojenosti především díky výbornému týmovému výkonu. Když Slovácko v závěru vyrovnalo na 1:1, hned se mi honilo hlavou, že i bod by byl z Hradiště zlatý. A dopadlo to díky našemu fantastickému brejku ještě líp, i když domácí Vecheta trefil úplně na konci tyčku,“ radoval se.

Euforii se ale snažil hned mírnit. „Zvítězily i poslední České Budějovice. Vypadá to, že to bude na jaře o záchranu velká bitva. Jedeme dál, nachystáme se dobře na Karvinou,“ plánoval okamžitě Kováč.

Pochválil rodáka z Pobřeží Slonoviny Laurenta Kissiedoua, který si po zimním přestupu z amerického Mephisu odbyl ligovou premiéru v pardubickém dresu. „Zanechal velmi dobrý dojem. Věřím, že se bude postupně ještě zlepšovat,“ uvedl trenér východočeského celku na adresu debutujícího krajního záložníka.

Reklama