Pavel Poulíček, narozený 24. září 1974 v Praze, se výrazně zapsal do českého mediálního prostředí jako sportovní moderátor, novinář a manažer.

Začátky jeho kariéry odstartovaly v rozhlase, když v letech 1991 až 1992 pracoval pro Evropu 2. V roce 1993 se podílel na rozjezdu Frekvence 1, kde připravoval a do konce ledna 1994 vedl sportovní magazín. Vystudoval žurnalistiku na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy.

Raketový start na Nově

Zlom v Poulíčkově kariéře nastal 4. února 1994, kdy se stal prvním moderátorem Sportovních novin na TV Nova, čímž začala jeho dlouholetá spolupráce s touto televizí, která trvala až do roku 2009.

Během svého působení komentoval fotbalové a hokejové přenosy a v letech 1996 až 1999 a 2000 až 2003 uváděl soutěžní pořad Kolotoč a několik zábavných pořadů a přímých přenosů, čímž se zařadil mezi nejvýraznější tváře české televize.

Odchod z televizní obrazovky

Po odchodu z TV Nova Poulíček zastával různé pozice v rámci mediálního a sportovního managementu. V roce 2010 pracoval pro mediální agenturu Médea, v roce 2011 moderoval vlastní talk show na Public TV a zároveň v letech 2011 až 2012 zajišťoval sportovní zpravodajství pro zpravodajství TV Prima. V roce 2013 působil také jako hlasatel ranního bloku na rádiu Frekvence 1.

Od roku 2013 se Poulíček věnuje marketingu a mediální režii, nejprve pro jednu promotérskou společnost, která pořádá golfové turnaje.

V roce 2018 se stal výkonným ředitelem této společnosti a řídil rovněž českou verzi Golf Channel, jediné evropské pobočky americké tematické televizní části NBC Universal.

Od června roku 2020 spolupracuje i na marketingu a PR hokejového klubu HC Dynamo Pardubice.

Zkušeností z televize si váží

Co se týče osobního života, Pavel Poulíček je podruhé ženatý a má dceru Sofii. Jeho přínos sportovnímu komentování byl oceněn sedmi cenami Týtý v kategorii sportovní komentátor.

Při reflexi své cesty a posunů v kariéře se Poulíček podělil o postřehy ze svého současného angažmá a zavzpomínal na dobu, kdy byl hvězdou TV Nova.

„Pracuju pro jednu velkou skupinu Petra Dědka, který vlastní hokejový klub HC Dynamo Pardubice. Máme golfovou televizi, velký světový turnaj v golfu, připravujeme stavbu nové hokejové arény v Pardubicích. Takže to je teď můj svět,“ prozradil médiím nedávno sympatický Poulíček.

Poulíčkovy dosavadní zkušenosti, včetně zviditelnění a přidané hodnoty díky medializaci, hrály v jeho profesním rozvoji zásadní roli. Navzdory výzvám si váží cesty a zkušeností, které na této cestě získal, i když, jak sám říká, média ho už vůbec nezajímají.

Kariérní dráha Pavla Poulíčka od průkopnického sportovního moderátora až po úspěšného manažera ve sportovním a mediálním odvětví ilustruje dynamický a přizpůsobivý profesní život.

Jeho trvalý přínos sportu, zejména golfu a hokeji, a jeho úvahy o vlivu medializace na jeho kariéru podtrhují odkaz významných úspěchů a prozíravý přístup k novým příležitostem a výzvám ve světě sportu a zábavy.

Podívejte se na video zde:

Zdroj: Youtube

Zdroje: cs.wikipedia.org, tv.blesk.cz, www.extra.cz