Slovácko na úvod jara podlehlo Pardubicím. Rozhodlo nastavení

Fotbalisté Slovácka před utkáním s Pardubicemi. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalistům Slovácka vstup do jara výsledkově nevyšel. Tým vedený trenérem Martinem Svědíkem ve 20. kole první ligy nečekaně prohrál doma s Pardubicemi 1:2 a zůstal v neúplné tabulce čtvrtý.

Východočeši vedli od 14. minuty po brance Tomáše Zlatohlávka, v 89. minutě srovnal Rigino Cicilia a využil tak přesilovku, kterou domácí hráli od 68. minuty a vyloučení Dominika Mareše. V první minutě nastavení ale navzdory oslabení rozhodl po brejku hostující Michal Hlavatý.

„I bod by byl málo, alespoň by ale něco řešil. My ještě v závěru dostaneme branku navíc,“ hořekoval.

Kouči Slovácka po úvodním jarním nezdaru vadilo především chování některých hráčů před inkasovanými brankami. „Stalo se to již poněkolikáté. Přišlo mi, jako by na trávníku byli kluci, co si jdou zahrát fotbal. V některých situacích jsme se chovali laxně, neplnili si povinnosti. Některé výkony nebyly v pořádku,“ hněval se Svědík.

Celku z Uherského Hradiště body nepřinesla ani poměrně dlouhá přesilovka po vyloučení hostujícího beka Dominika Mareše v 68. minutě.

„Není tam taková zodpovědnost a koncentrace. Myslíme si, že tam vždycky bude někdo jiný, spoléháme jeden na druhého, ale ve finále situace podceníme a nechápe soupeři moc prostoru,“ prohlásil.

První jarní zápas Slovácka měl slavnostní úvod, když se inaugurace dočkal král Milan Petržela I. který má na svém kontě už více než 500 ligových startů.

„Milanovi to přeji. Patří to k tomu, ale po tom, co se dělo v týdnu, bych to před utkáním minimalizoval. Nemyslím si, že by nám to prohrálo zápas, ale mohlo toho být méně, aby koncentrace mužstva i Milana samotného byla lepší. Vliv na výkon to ale nemělo,“ prohlásil Svědík.

FORTUNA:LIGA, 20. kolo –

1. FC Slovácko – FK Pardubice 1:2 (0:1)

Branky: 89. Cicilia – 14. Zlatohlávek, 90.+1 Hlavatý. Rozhodčí: Volek – Hájek, Žurovec – Zelinka (video). ŽK: Daníček – Mareš, Daněk, Brdička, Chlumecký. ČK: 68. Mareš. Diváci: 4723.

Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček (76. Vecheta), Kadlec, Kalabiška (76. Blahút) – Trávník, Kim Sung-pin (66. Kohút) – Petržela (66. Mihálik), Havlík, Juroška (84. Kvasina) – Cicilia. Trenér: Svědík.

Pardubice: Kinský – Mareš, Halinský, Ortiz, Chlumecký – Kissiedou (72. Donát), Vacek (84. Tischler), Hlavatý – Daněk (72. Surzyn) – Zlatohlávek (63. Krobot), Brdička (63. Patrák). Trenér: Kováč.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x