Hlavní obsah
Sport

Čeští rozhodčí opět nezklamali. Seminář by se neobešel bez ostudy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia commons, CC BY 4.0 DEED

FAČR nedávno pořádal seminář pro rozhodčí na Tenerife. Ovšem informace, které vypluly na povrch jsou dost znepokojivé. Sudí to údajně přehnali s alkoholem, čímž vytvořili hodně kontroverzních situací.

Článek

Té noci věděl každý host hotelu Landmar Playa La Arena o přítomnosti českých arbitrů. Rozhodčí se zřejmě nechali unést pobytem na kanárských ostrovech za účelem absolvování semináře. Z nevinné události se tak stala svým způsobem úsměvná kauza, kdy se mezi sebou sudí seznamovali agresivnějším způsobem. O jejich novém přátelství věděli všichni hosté hotelu.

„Rozhodčí na třech pokojích byli ve čtvrtek 25. ledna kolem 23:00 upozorněni na to, že hlasitým hovorem na balkonu rušili ostatní hotelové hosty a noční klid. Po upozornění hotelovou službou došlo k okamžitému sjednání nápravy,“ napsal v prohlášení FAČR.

Celá situace se oficiálně rozšířila až po dvou týdnech. Podle dalších informací je nám známo, že tohle nebyla jediná kauza ten večer. Jeden z rozhodčích například snědl všechny sendviče, které byly určeny pro ostatní hosty na hotelu. Po těch seminářích dokáže člověku dost vyhládnout. Ovšem celý večer hrál údajně hlavní roli alkohol, což by nebyl problém na běžné oslavě, ale na takovém školení si to mohli arbitři odpustit. FAČR nic takového sice nezmiňuje, ale kdo by to na jejich místě dělal.

Na druhou stranu, rozhodčí jsou taky lidi. Dovolená na kanárských ostrovech, kdy si můžete odpočinout od rodiny a denních povinností je snem většiny z nás. Zároveň jsou tohle ty příležitosti se seznámit více se svými kolegy, protože tu možnost během sezony nemáte.

Taková situace by se neměla stávat nebo minimálně dostávat až do médií, ale myslím si, že každý by pro ně mohl mít trošku pochopení.

Tyhle incidenty se ale začínají stávat takovou českou hrdostí. Není to totiž dávno, když se čeští fotbalisti vyznamenali listopadovou kauzou Belmondo.

Trojice reprezentantů si šla zpříjemnit večer do jednoho z místních klubů jménem Belmondo. Ovšem se celá situace odehrála dva dny před důležitým zápasem s Moldavskem, který měl rozhodovat o postupu ze skupiny na Euru. Tenhle incident obletěl celou republiku v řádu minut. Reprezentanti byli okamžitě z Eura vyhozeni. Češi naštěstí zápas vyhráli, ale tyhle situace pouze poukazují na hloupost u některých hráčů.

Potom tady byla i kauza, která se týkala Pavla Orla a Adama Horáka, jenž si dali den před zápasem Konferenční ligy k obědu pivo. Oba byli hned po zjištění informace vyřazeni z profesionální listiny.

Pivo je dobré pití co dokáže vykouzlit úsměv na rtech, ovšem za jakou cenu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz