Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Životní úspěch pro Macháče, v Marseille dosáhl na deblový titul. Noskové v Abú Dhabí unikl

Tomáš Macháč se raduje z premiérového titulu ve čtyřhře na okruhu ATP. Český tenista společně s Číňanem Čang Č'-čenem přehráli finský pár Patrik Niklas-Salminen, Eil Ruusuvuori 6:3 a 6:4. O trofej usilovala také Linda Nosková v Abú Dhabí, ale s Britkou Heather Watsonovou prohrály ve finále s americkou dvojicí Sofia Keninová, Bathanie Matteková-Sandsová 4:6 a 6:7.

Tomáš Macháč
zdroj: Reuters autor: Ciro de Luca

Třiadvacetiletý Macháč a o čtyři roky starší Čang Č'-čen navázali ve Francii na úspěšnou spolupráci z Australian Open, kde při společné premiéře postoupili až do grandslamového semifinále. Při druhém startu nyní v Marseille došli až k zisku trofeje.

Pro oba jde o životní úspěch. Macháč aktuálně figuruje v deblovém žebříčku na 122. místě, v pondělním novém vydání se v něm poprvé v kariéře dostane do první stovky na 86. místo. Kariérní maximum si vylepší i v singlu, v němž vypadl v Marseille ve čtvrtfinále. Posunout by se měl na 62. místo.

Pro český tenis získal rodák z Berouna podle statistik ATP první deblový titul na elitním okruhu od roku 2019. Tehdy se v Córdobě radoval Roman Jebavý ze své poslední čtvrté trofeje. Čang Č'-čen ve čtyřhře uspěl jako první Číňan v historii.

Devatenáctiletá Nosková si o trofej ve čtyřhře zahrála poprvé v kariéře. Do finále s britskou partnerkou postoupila bez boje poté, co polsko-americký pár Magda Linetteová, Bernarda Peraová k semifinále nenastoupil. Po odstoupení soupeřek nehrály semifinále ani Keninová s Mattekovou-Sandsovou.

Dvouhru v Abú Dhabí ovládla Jelena Rybakinová z Kazachstánu, která na turnaji získala druhý letošní a celkově sedmý titul. Nasazená jednička ve finále porazila Rusku Darju Kasatkinovou 6:1, 6:4. V pátém vzájemném duelu zvítězila potřetí.

Siniaková v Dauhá pokračuje

Kateřina Siniaková vstoupila do turnaje v Dauhá výhrou 7:5, 6:1 nad Chorvatkou Donnou Vekičovou. Ve druhém kole ji čeká druhá nasazená Američanka Cori Gauffová, vítězka loňského US Open a semifinalistka letošního Australian Open. Postup slaví ve čtyřhře Marie Bouzková s Markétou Vondroušovou, které zdolaly francouzskou dvojici Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová 6:4, 3:6 a 10:3.

Siniaková vstoupila do zápasu čistou hrou při soupeřčině podání, ale vzápětí o něj stejným způsobem přišla. Obě hráčky měly v prvním setu se servisem problémy, nakonec rozhodl čtvrtý brejk Siniakové v 11. gemu.

Ve druhé sadě už sedmadvacetiletá Češka dominovala, od stavu 0:1 povolila Vekičové jen dva fiftýny. Stejně starou Chorvatku, která je na žebříčku o 14 míst výš, porazila počtvrté z pěti utkání.

Tenisový turnaj mužů v Marseille:

Čtyřhra – finále: Macháč, Čang Č'-čen (ČR/Čína) – Niklas-Salminen, Ruusuvuori (Fin.) 6:3, 6:4.

Tenisový turnaj žen v Abú Dhabí:

Čtyřhra – finále: Keninová, Matteková-Sandsová (USA) – Nosková, Watsonová (ČR/Brit.) 6:4, 7:6 (7:4).

Tenisový turnaj žen v Dauhá:

Dvouhra – 1. kolo: Siniaková (ČR) – Vekičová (Chorv.) 7:5, 6:1.

Čtyřhra – 1. kolo: Bouzková, Vondroušová (ČR) – Garciaová, Mladenovicová (Fr.) 6:4, 3:6, 10:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články