O Kladno v extralize se neobávám, tvrdí bývalý spoluhráč Patery a spol. před finišem sezony

Přidat na Seznam.cz

Počínání a problémy hokejistů Kladna v extralize pozorně sledují i jeho mnozí odchovanci a bývalí hráči. Například Marek Čurilla (na snímku), který v kladenském dresu strávil v minulosti čtyři úspěšné sezony, nedá na svůj mateřský klub dopustit.

Současný člen trenérského týmu Příbrami ve druhé lize Marek Čurilla hrál za Kladno v nejvyšší soutěži v letech 2006-2010.

Určitě jsem Kladeňák a rád vzpomínám na éru, kdy jsem nastupoval v jednom týmu s Pavlem Paterou, Martinem Procházkou a třeba i Radkem Bělohlavem, kterému nyní dělám v Příbrami asistenta trenéra. Kdo by si nechtěl zahrát extraligu doma? A mě se to podařilo,“ řekl Marek Čurilla pro SportDeník.cz.

V Kladně zažil období, kdy tamní mužstvo patřilo do středu extraligové tabulky a dokonce bojovalo až ve čtvrtfinále play-off. O tom se může nynějšímu vedení a hráčům jenom zdát.

Byť už Čurilla v kladenském klubu nepůsobí, má k němu pořád blízko.

Jsou tam lidé i z mojí generace. Třeba se současným kapitánem Radkem Smoleňákem jsme stejný ročník. Hráli jsme spolu za osmou a devátou třídu. Vnímám, že situace mužstva není nejlepší. Bylo tam hodně prohraných zápasů. Přesto se o Kladno nebojím,“ vyjádřil se Čurilla.

I kdyby se spadlo nedejbože do baráže, tak věřím, že by to kluci zvládli. To víte, že člověk sleduje extraligu, když se pohybuje kolem hokeje. Nejvíc si samozřejmě všímám Kladna. A tipovat boj o titul ještě před play-off je těžké. Může nastat cokoliv včetně zranění hráčů, takže pouštět se teď do nějakých prognoz je balanc na tenkém ledě,“ dodal Čurilla.

Zdroj: autorský článek