Divadlo Šumperk

Pekelnej večer / Past na blby

Premiéra: 16.12.2023
Dvě francouzské komediální jednoaktovky. Spisovatel Jan Lukáš má odevzdat scénář, protože termín natáčení se kvapem blíží, ale bohužel vůbec nestíhá. Jeho žena odjíždí za rodiči, ale on se po jejím odchodu do práce nevrhne. Namísto toho si otevře pivo a křupky. Jednoduše ho přepadne lenost, tedy smrtelný hřích. Zůstane jen u jednoho, nebo se během jednoho večera Janu Lukášovi podaří spáchat celé sedmero...? Patrick Blanc se živí jako služební řidič papalášů jedné politické strany. Je to člověk bez jakýchkoli životních úspěchů. Jeho život ovšem čeká velká změna. Strana, pro kterou dělá šoféra, jej totiž postaví jako kandidáta do prezidentských voleb. Aby totiž vstala z popela, musí klesnout až na samé dno...
Divadlo Šumperk
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
70 %
7021000
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
Aktuálně pro tuto inscenaci neevidujeme žádný termín.
Aktuálně pro tuto inscenaci neevidujeme žádný termín.

Volby

Hodnocení (2)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Vít Thalei  60 %
11.2.2024 | 13 hodnocení
+ souhlasím
První část Pekelnej večer asi měla být legrace. Je otázkou, komu se to nepovedlo víc, jestli autorovi, režisérovi či hercům. Že to až taková legrace nebyla, bych přičetl autorovi. Nápad se sedmi smrtelnými hříchy nebyl naplněn a ten děj by se bez obrazů a jako "naplňování hříchů" úspěšně obešel. Druhá část Past na blby se povedla víc a oceňuji, že režie nesklouzla do propagace osobních politických názorů. Jistě, ani zde není příběh perlou, ale herci dělali, co mohli, aby to zachránili. Nejvíce se mi líbila L. Jančíková, cením si rozdíl ztvárnění postavy "lovkyně rolí" z první části a důrazné asistentky (a její vývoj) ve druhé části.
Natálie D  80 %
3.1.2024 | 1 hodnocení
+ souhlasím
První část ( pekelný večer) se mi líbila více, Past na blby na mě moc politická, ale také zajímavý děj.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.