Hlavní obsah
Cestování

Českokamenicky zámek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ivana Vencová

www deštivé.cz

Budu Vám psát o historii zámku.

Článek

Zámek se jmenuje Česká Kamenice a nachází se ve stejnojmenném městě v okrese Děčín. Nachází se v Lipové ulici naproti kostelu sv. Jakuba Většího. Zámek je pod ochranou jako kulturní památka.

Nejstarší část zámku se postavila v letech 1537-1540. V době koupení panství Bedřichem Prokopem z Vartenberka. V roce 1541 zemřel Bedřich Prokop z Vartenberka a majitelem panství se stali jeho synové Jindřich a Abrahám. V roce 1614 bylo koupeno toto zadlužené panství Radslavem Vchynským z Vchynic. Synovec Radslava Vilém nechal postavit jižní křídlo po roce 1619.

V roce 1634 se stal zavražděn spolu s Albertem z Valdštejna. Jeho majetek se stal zkonfiskován. O rok později tento zámek koupil Jan Oktaviánsky Kinský. Tomuto rodu zámek patřil do roku 1945. Zámek sloužil jako sídlo správy panství. Po roce 1850 patřil velkostatku. Správa státních lesů získala tento areál. Měla zde kanceláře a byty zaměstnanců.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám