Plzeň si pojistila další oporu. Po Hejdovi prodloužil s Viktorií smlouvu i záložník Kopic

Plzeň si pojistila další oporu. Po Hejdovi prodloužil s Viktorií smlouvu i záložník Kopic

Alespoň jedna dobrá zpráva pro Viktorii Plzeň. Západočeský tým sice jen remizoval v letošním premiérovém vystoupení ve FORTUNA:LIZE s Mladou Boleslaví (1:1), fanoušky ale jistě potěší, že klub udrží i dál velkou oporu. Záložník Jan Kopic prodloužil s Plzní smlouvu do léta příštího roku. Původní smlouva měla třiatřicetiletému hráči vypršet po této sezoně.

Kopic je hráčem západočeského klubu od roku 2015, dříve působil v Jihlavě či Jablonci. Ve Viktorii dosáhl největších úspěchů v kariéře, když vybojoval tři mistrovské tituly a dvakrát si v jejím dresu zahrál i základní skupinu Ligy mistrů. "Těším se na další skvělé zápasy, které nás společně čekají. Zůstat ve Viktorce pro mě byla jasná priorita a jsem rád, že jsme se s předstihem na všem domluvili," uvedl pětadvacetinásobný český reprezentant na klubovém webu. V nejvyšší soutěži dosud zasáhl do 324 zápasů s bilancí 56 gólů a 61 asistencí.

Ligový semafor: Plzeň si na startu jara zahrává, v Dynamu ožila vzpomínka na kanonýra Lafatu

Už během minulého týdne vedení Viktorie prodloužilo kontrakt do konce příštího ročníku i s kapitánem Lukášem Hejdou. "Stejně jako u Lukáše Hejdy platí, že i Honza Kopic patří k nejzkušenějším hráčům v kabině a své zkušenosti dokáže přenést i na hřiště, kde je velmi platným hráčem. I proto jsme se společně velmi rychle domluvili na prodloužení kontraktu," nechal se slyšet sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář.