Hlavní obsah
Sport

Domácí fanoušci odcházeli o poločase. Souček s Coufalem zklamali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Egghead06, Wikimedia commons, CC BY-SA 4.0 DEED

Dnešní zápas byl noční můrou každého fanouška West Hamu. Ve 24. kole Premier League Arsenal navštívil London Stadium, kde skórovali rovnou šestkrát. To si Kladiváři nezasloužili.

Článek

West Ham by se mohl přejmenovat jako továrna na deprese. Být na jejich místě, tak to rovnou zabalím. Je to smutné, ale navzdory tomu, jak se Kladivářům dařilo minulý rok, letos jejich výkony připomínají spíše trapnou komedii než něco, s čím by mohli uhrát top 6 v anglické Premier League. Za sedm zápasů nevyhráli ani jednou. Osobně mě to mrzí, protože mám rád spojení Součka s Coufalem. Bohužel ani oni nedokázali dnešnímu výsledku nijak pomoct.

Už jen inkasovat šest gólů v Premier League je velká ostuda, ovšem hrát takový výsledek na domácím stadionu se nedá nazvat jinak než katastrofou. Zároveň si dnes West Ham připsal nový rekord. Londýnský tým dnes inkasoval nejvyšší klubovou prohru od roku 1959, když tehdy prohráli s Sheffieldem Wednesday 0:7.

Zároveň dnes odehráli oba poločasy naši reprezentanti Souček s Coufalem. Zrovna v tomhle zápase bych nechtěl hrát celých 90 minut. Oba jsou základními kameny jak v Anglii, tak i v reprezentaci. Proto doufám, že na dnešní zápas zapomenou a budou se soustředit na Euro.

Spekuluje se totiž, že dnes bylo na Čechy po zápase vulgárně pořváváno, což by je mohlo trochu rozhodit. Tomáš Souček hraje tuhle sezonu výborně, proto nechápu fanoušky, kteří si dovolují nadávat vůči jeho osobě. Po dnešku by tak byla škoda, kdyby oba Češi neukázali své kvality na jaře jenom kvůli jednomu nevydařenému zápasu.

Ovšem lépe je na tom Arsenal. Ten odvádí vynikající výkony. V zápase přehrávali domácí ve všech ohledech. Všechny statistiky jsou na straně hostů. Za celý zápas Kladiváři měli jednu střelu na branku, což vypovídá o kvalitách obrany Arsenalu. Výsledkem si upevnili 3. místo a míří jednoznačně na titul. Na první Liverpool ztrácí jen dva body a já budu doufat, že Arsenal tenhle závod vyhraje, protože Arteta letošní ročník odvádí neskutečnou práci.

The Gunners jsou konkurencí v lize i díky jejich přestupům. Byl to totiž Declan Rice, který si dnes proti svému bývalému týmu připsal dvě asistence a gól. Není to ale jediná nová hvězda týmu. K nováčkům se řadí i Jorginho, Trossard nebo Kai Havertz. Poslední dva zmiňovaní si momentálně připisují gól za gólem. Takové posily by si přál každý trenér.

Duel byl více než překvapivý a já jen můžu přát West Hamu hodně štěstí do budoucna, protože to rozhodně není klub, který by se měl dělit o střed tabulky například s Chelsea.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz