Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pardubice měly na Slovácku kopat penaltu, uznala komise rozhodčích

Rozhodující gól fotbalistů Slavie v sedmé minutě nastavení nedělního ligového utkání s Jabloncem (4:3) správně platil. Pardubice měly v zápase 20. kola na Slovácku kopat penaltu, kterou však hlavní sudí po chybné intervenci videorozhodčího odvolal. Komise rozhodčích o tom informovala v komuniké po prvním jarním kole.

Utkání Slovácko – Pardubice
zdroj: 1.FC Slovácko

Vítězná akce Slavie se zrodila po rohovém kopu. Centr Petra Ševčíka prodloužil Oscar a Václav Jurečka na zadní tyči doklepl míč do sítě. Z opakovaných záběrů nebylo jasné, zda střelec gólu nestál v ofsajdu. "Jednalo se o regulérní branku, situaci nepředcházela ofsajdová pozice Jurečky," uvedla komise.

Hlavní sudí Stanislav Volek odpískal pro Pardubice na Slovácku v 54. minutě pokutový kop poté, co Filip Brdička přepadl přes gólmana Milana Heču. Po zásahu videorozhodčího Miroslava Zelinky však Volek penaltu odvolal. Východočeši v tu chvíli vedli 1:0.

"Brankář domácího družstva při svém obranném zákroku lehce zasáhl rukou míč, který směřoval k brance, a následně tělem podrazil hráče hostů. Jednalo se o přestupek, za který měl být nařízen pokutový kop i přesto, že brankář bezprostředně před podražením hráče zahrál míč," uvedla komise, která podle manuálu od této sezony veřejně komentuje vždy čtyři situace z kola vybrané médii. Pardubice navzdory oslabení vyhrály 2:1.

Další dvě situace z víkendového 20. kola posoudili rozhodčí správně. Obhájce titulu Sparta správně nekopala v Karviné penaltu po situaci v 37. minutě. "V souboji o míč se Dávid Krčík dotkl levou rukou těla Veljka Birmančeviče. Kontakt nebyl příčinou pádu hráče hostujícího družstva," uvedla komise. Vedoucí tým tabulky zvítězil na hřišti nováčka 3:0.

Rozhodčí nechybovali ani v utkání mezi Hradcem Králové a pražskými Bohemians 1905. "Ve čtvrté minutě nastavení v souboji hostujícího Jana Vondry s Ladislavem Krejčím došlo k přidržení dresu, které nebylo příčinou pádu domácího hráče. Rozhodčí posoudil situaci stejně jako ve 35. minutě utkání při podobném souboji hráčů v pokutovém území domácího družstva, kdy se také nejednalo o evidentní přestupek. VAR správně neintervenoval ani v jednom případě," konstatovala komise.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články