Orientační nabídka


Znak města Nový Bydžov (odkaz na titulní stránku) 

Nový Bydžov - Oficiální web Město českých královen a studentských merend


Cesta: Titulní stránka > Město

 

Válka policajtů

Slovenský akční thriller. V křehké symbióze vedle sebe žijí mafiánské gangy, podnikatelé a policie...
Hrají: Alexander Bárta, Juraj Loj, Patrik "Rytmus" Vrbovský, Jakub Štáfek aj. Režie: Rudolf Biermann.
válka
 

 
Kdy:
23.2.2024 19:00
Kde:
Pořadatel akce:
Předprodej:
 

Válka policajtů

23. února – pátek 19:00

Slovenský akční thriller.

Kapitán Miki Miko se zručně pohybuje na hraně zákona v divokém prostředí východoslovenského podsvětí, kde v křehké symbióze a kryté tajnými dohodami se státní zpravodajskou službou žijí lokální mafiánské gangy, podnikatelé a místní policie. A ta je štědře odměňována za přivírání očí před zločiny.

David proti Goliášovi. Tak by se dal popsat boj, který vede kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec. Miko nikomu nevěří, aby ho nemohl nikdo zradit, ale když mu je přidělen systému "neposlušný" partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjistí, že si jsou v mnohém podobní. Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i s usvědčujícími důkazy druhý den propuštění. Reakce ohroženého systému však na sebe nenechá dlouho čekat a spustí se sled tragických událostí. Říká se, že pomsta je nejlepší motivací, i když prohra někdy může znamenat jistou smrt. Režii filmu měl v rukách Rudolf Biermann, výrazná osobnost českého i slovenského filmu. Jeho režijní debut Sviňa (2020), který natočil s Mariannou Čengel Solčanskou, se stal nejúspěšnějším slovenským filmem v novodobé historii. Na otázku proč se rozhodl natočit další film dotýkající se nedávné minulosti, odpovídá slovy: „Když cítím ve společnosti nějakou nespravedlnost, tak se snažím nějakým způsobem dopomoci k tomu, aby lidé pochopili, že takhle se to nemá. 90. léta, zejména období absolutní vlády Vladimíra Mečiara, byla léta, kdy jsme velmi cítili, kam to bude směřovat, a myslím, že s tím dosud nejsme vyrovnaní. Když jsem si přečetl Arpádovu knížku, tak jsem pochopil, že toto by mohla být možnost vypořádání se s danou minulostí.”

Hrají Alexander Bárta, Juraj Loj, Patrik "Rytmus" Vrbovský, Róbert Jakab, Anežka Petrová, Marián Mitaš, Jakub Štáfek, Ady Hajdu, Annamária Janeková, Jevgenij Libezňuk, Erik Ollé, Jakub Rybárik, Branislav Bystriansky, Roman Polák, Bronislava Kováčiková, Barbora Švidraňová, Tomáš Turek aj.

Režie Rudolf Biermann

České titulky / 150 min / 150 Kč / do 15 let nevhodné

 

vál

vál

vál

vál

vál


 

 
Další zdroje:

Typ akce:
  • Filmové představení
Zodpovídá: Bc. Petr Kruliš
Vytvořeno / změněno: 13.2.2024 / 13.2.2024
 
 

Výpis akcí dle názvu


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém