Hlavní obsah
Umění a zábava

Kočky jsou oblíbenými domácími mazlíčky, a i ve filmech oblíbenými hrdiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Canva

Stejně jako psi jsou i kočky skvělými společníky. Není tedy žádným překvapením, že se naše domácí šelmy velice často dostali až do Hollywoodu. Zde jsou nejlepší filmy pro kočičí typy.

Článek

Keanu – Kočičí gangsterka (2016) – 53 %

V této bizarní, ale přesto veselé komedii hrají známí komici Jordan Peele a Keegan-Michael Key dvojici bratranců Rell a Clarence, kteří se vydávají na misi najít Rellovu ukradenou kočku. Ta ale není běžná obyčejná kočka ze zverimexu, nýbrž se narodila mezi gangstery, kteří by kočku pojmenovanou Keanu chtěli získat zpět. Poté, co bratranci zjistí, že zloděj jejich chlupatého oblíbence je nebezpečný padouch z místního podsvětí, začnou s ním spolupracovat, aby tím kočku ukradli zpátky. Kočka se mimochodem jmenuje Keanu z prostého důvodu: V originále je dabována Keanu Reevsem.

Kocour Bob (2016) – 76 %

Tento skvěle promyšlený film založený na skutečném příběhu se točí kolem Jamese Bowena (Luke Treadaway). James je uzdravující se narkoman a hudebník bez domova, jehož život se postaví na hlavu hned poté, co v ulicích Londýna potká toulavou kočku. Je to inspirující příběh především o naději a také o tom, jak taková maličkost (v tomto případě spřátelení se s cizí kočkou) může být přínosná pro změnu života. Fun fact: Překrásná zrzavá kočka inspirovala mnoho diváků filmu pořídit si vlastní kočku.

Kocour v botách (2011) – 67 %

Přemýšleli jste někdy, co měl Kocour v botách (v originále Antonio Banderas) za lubem, než se objevil ve Shrekovi 2? Díky tomuto filmu se dozvíme vše o jeho minulosti. Na rozdíl od oficiální pohádky je „Kocour v botách“ se španělským přízvukem mluvící kočkou na útěku před minulostí. Aby obnovil svou čest, spojí se s nešikovným vajíčkem Humpty Dumptym a statečnou kočkou Kitty Softpaws, aby společně se svými novými přáteli získal zpět cennou Zlatou husu. Film se dočkal dvou pokračování a velké obliby.

Neuvěřitelná cesta (1993) – 76 %

Potřebujete se po těžkém pracovním dnu podívat na krásný milý film pro celou rodinu? V tom případě je „Neuvěřitelná cesta“ nejlepší volbou. Michael J. Fox, Don Ameche a Sally Fieldová dabují kočku a dvojici psů rodiny Seaversových. Mazlíčci se obávají, že po odjezdu rodiny na dovolenou se jejich majitelé už nikdy nevrátí. Odhodláni najít své páníčky, vydávají se na náročnou a místy i napínavou cestu – pro rodinný večer s malými dětmi je tento film jak vyšitý.

Oliver a přátelé (1988) – 74 %

Disneyho klasika, inspirovaná Oliverem Twistem od Charlese Dickense, sleduje kočku bez domova jménem Oliver, která se připojí ke gangu toulavých psů. Jako nový člen skupiny se stává Oliver zlodějem a raubířem, stejně jako jeho noví psí přátelé. Když potká bohatou dívku jménem Jenny, všechno se změní. Film se zapsal do historie jako první kompletně animovaný snímek, který během svého prvního uvedení do kin vydělal celosvětově více než 100 milionů dolarů. To v dnešní době možná zní jako propadák, ale v 80. letech byl takto vysoký výdělek pro animovaný film revolučním výsledkem.

Jako kočky a psi (2001) – 51 %

Kočky a psi si mohou ve skutečném životě dobře rozumět (aspoň někdy), ale v tomto filmu jsou tyto dva druhy vysoce inteligentní zvířata zapletená do technicky velmi komplikované války. Oba soutěží o vítězství nad lidmi – ano, tady nejde o přízeň lidí ale doslovnou moc nad celou planetou. Tím, že vědci pracují na vytvoření léku proti psí alergie, usoudí kočky, že by se tím stali psi těmi lepšími domácími mazlíčky, což by jim pomohlo stát se na světě nejčastějším mazlíčkem a tím pádem vyhrát válku. Boj koček se tedy musí otočit i proti lidem, aby se tento lék nikdy nedostal do prodeje.

Je tento film dobrý? No… nijak extra, ale rodiče s dětmi si s tímto snímkem určitě užijí zábavný večer.

Zdroje:

https://www.csfd.cz/film/52867-keanu-kocici-gangsterka/prehled/

https://www.csfd.cz/film/423082-kocour-bob/prehled/

https://www.csfd.cz/film/226213-kocour-v-botach/prehled/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz