Hlavní obsah

Perfektní zážitek pro nás z dědiny! Vyškov remizoval s béčkem Realu, trenér se fotil s Raúlem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevšední přípravu na jarní část sezony má za sebou vedoucí tým druhé ligy. Fotbalisté Vyškova se na soustředění ve Španělsku utkali se slavným Realem Madrid. Logicky ne s elitním mužstvem, které se v Lipsku chystá na osmifinále Ligy mistrů, ale s třetiligovou rezervou. „Výsledek je povzbuzující,“ hodnotil remízu 1:1 pro klubové sociální sítě trenér Jan Kameník, jenž se po utkání vyfotografoval se svým protějškem – legendárním útočník Raúlem.

Foto: MFK Vyškov

Kouč Jan Kameník přivedl vyškovské fotbalisty k prvenství v podzimní části druhé ligy.

Článek

Pokud je cílem zimní přípravy najít zajímavé soupeře, mají ve Vyškově splněno. Navíc ve speciální lokalitě. Úterní přátelské utkání se hrálo na madridském stadionu Alfreda Di Stéfana. Tribuny pojmou šest tisíc diváků. Třetiligová Castilla, z níž před lety dorazil do Sparty stoper Pablo Gil, který se v Česku ale neprosadil, zde hraje mistrovská utkání.

„V úvodu nám trvalo, než jsme si zvykli na tempo a shodili ze sebe nervozitu. Po 20 minutách jsme se do toho dostali. Kluci kvalitně pracovali, celkově dobrý výkon na všech postech. Soupeř měl možná jednu šanci a pár závarů. Dopředu jsme čerpali z rychlých protiútoků,“ konstatoval Kameník.

Vyškov vedl po brance Davida Kršky, slibné vedení ale do závěrečného hvizdu nedotáhl. Přesto remízu vedoucí tým Národní ligy bere. „Výsledek je povzbuzující. Kvalita proti nám byla velká. Hráči Realu jsou technicky vybavení, pohybliví a dobře organizovaní. Soupeř ve výborné kvalitě,“ ocenil Kameník.

„Vynikající zápas!!! Nemáme se za co stydět, perfektní zážitek pro všechny z nás z dědiny. Nemohli jsme dle podmínek ze strany Realu zápas vysílat, ale bylo skvělé sledovat dovednosti těch kluků. Velké poděkování fanouškům, kteří vážili za námi cestu. Na stadionu byly jen vlajky MFK Vyškov,“ napsal následně na Facebooku generální manažer Zbyněk Zbořil.

Řada hráčů či členů realizačního týmu si odnesla nevšední zážitek. Třeba v brance Realu se objevil 21letý Lucas Canizares, syn slavného gólmana Santiaga. Hlavní tváří Castilly je však trenér. Lavičce šéfuje legendární útočník Realu Raúl González, trojnásobný vítěz Ligy mistrů a šestinásobný španělský šampion. Po zápase se mimo jiné vyfotil s Janem Kameníkem a Vyškov se samozřejmě snímkem pochlubil i veřejně.

Možná si ale říkáte, jak se Jihomoravané dostali k takovému soupeři? Základ je v majetkové struktuře, majoritní podíl klubu získala v zimě americká společnost Blue Crow Sports Group. Ta mimo jiné vlastní i druholigový španělský klub CD Leganés. A právě v jeho areálu našel Vyškov na týden útočiště. A odtud vedla cesta k Realu.

Reklama