BK MLADA BOLESLAV
13. 2. 2024 | Šimon Šulc, Šimon Šulc, foto: Ronald Hansel

Dorost zpočátku nad Energií dominoval, i přes dramatický konec zápas dotáhl do vítězného konce

II / 11. kolo, úterý 13. 2. 2024
Ml. Boleslav - K. Vary MBL - KVA
M l. B o l. – Začátek zápasu sehráli Bruslaři lépe a vydobyli si tak tříbrankový náskok. Ten nakonec Energetici snížili, ale dorovnat skóre se jim nedařilo. Konec zápasu byl ale nakonec dramatický, hostům se totiž povedlo dát dva góly během tří minut. Skóre 5:4 pro Bruslaře ale vydrželo až do třetí sirény a dorost tak těsný náskok udržel. Další duel sehrají naši mladíci již tento pátek, kdy od 13:00 doma hostí Vítkovice.
Ml. Boleslav: Sklenička – Kovář D., Doležel, Piskač, Macháček, Hora, Hájek – Hanyš (A), Beran (A), Kurka – Vasiak, Matějka, Kristek (C) – Hrouda, Fink, Maxin – Václavík.
K. Vary: Oršulák – Pelikán (C), Dyk (A), Čermák, Vrzal, Postl – Poizl, Sedláček, Kyncl – Pech, Habla, Žalud – Šedivec, Šilhan Š., Michalov.
Branky a nahrávky: 5. Kurka (Beran), 19. Hanyš (Kurka, Beran), 31. Maxin (Václavík, Fink), 46. Hanyš, 54. Hanyš (Beran) – 40. Michalov (Dyk, Habla), 43. Poizl (Habla, Kyncl), 54. Poizl (Kyncl), 56. Michalov (Šilhan Š.). Rozhodčí: Folk – Gabriel, Kettner. Vyloučení: 6:4, navíc Postl (KVA) 5+OK za faul kolenem. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 28:19. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2, 5:4.

Komentář

Začátek zápasu Bruslaři zvládli dobře. Úvodní buly sice vyhráli hosté, domácí je však vzápětí o puk připravili a dostali se tak do útoku. Energetici sice dokázali znemožnit Bruslařům se dostat do jakýchkoliv šancí, ale i tak si dokázali Boleslavští puk uhlídat. V 5. minutě udělali Karlovarští chybu při rozehrávce, kdy je na modré čáře připravil Vojtěch Beran o puk. Ten pak vzápětí nahrál Adamovi Kurkovi, který prosvištěl kolem mantinelu a z levé strany tak v 5. minutě vstřelil první gól zápasu. Karlovy Vary zaspali a nadále se jim nedařilo obrat Mladou Boleslav o puk, která tak řídila celou hru. Sice se domácí celek nedostal za celou třetinu do tolika šancí, i přesto se ale v 19. minutě po nástřelu na brankáře z levého křídla puk odrazil od jeho betonů před odkrytou klec, kde už ho Petr Hanyš sklidil do brány.

Do další třetiny už hosté z Karlových Varů nastoupili v lepší formě a dokázali si také vybojovat šance. Ty sice nedokázali proměnit a hra se tak první polovinu spíše přelévala ze strany na stranu, ale to změnil ve 31. minutě Imrich Maxin, který se ocitl sám v mezikruží, kde propálil tvrdou ránou Oršuláka. Ten tak neměl proti němu žádnou šanci a Bruslaři odskočili do tříbrankového vedení. Ke konci třetiny hostům dalo velkou šanci vyloučení Matěje Doležela. Karlovarskému celku se sice nejprve nedařilo usadit v útočném pásmu, ale nakonec přes velký tlak na obranu Boleslavi se jim to podařilo. Pouze 3 vteřiny před koncem se dokázali prosadit, kdy Marek Michalov propasíroval kotouč za záda Skleničky. Gól byl ale dlouho zkoumán, jelikož nebylo jisté, zda kotouč neprošel nejprve pod nadzvednutou brankovou konstrukcí. Tím si tak hosté odnesli do kabiny dobrý pocit po gólu a jistě jim to dodalo i naději.

Poslední dějství nezačali Bruslaři příliš dobře, jelikož hned 5 vteřin po vhození šli do čtyř. To dodalo naopak šanci hostům, kteří se toho hned chopili a pomalu utvářeli na Mladou Boleslav tlak. Ta sice bránila dobře, ale i tak ve 43. minutě chvíli po skončení trestu dokázal David Poizl korunovat celou akci a snížil tak skóre na jednobrankový rozdíl. Karlovarští si tak ukázali, že jistě měli na to zápas otočit. Boleslav se tak musela vzpamatovat ze svých chyb a nenechat si sebrat své vedení. Svojí sílu ukázkově ukázal ve 46. minutě Petr Hanyš, kdy se sám dostal s kotoučem přes modrou a namířil přímo do protějšího růžku Oršulákovy brány. Střela byla tak přesná, že prošla i přes veškeré obránce stojící v cestě, čímž jistě ukázal, že si Bruslaři svůj náskok nenechají sebrat. Do tříbrankového náskoku domácí poslal v 54. minutě opět Petr Hanyš, který sklidil do prázdné branky odražený puk od tyčky po střele Vojtěcha Berana. I přesto se hosté ale nevzdali a trvalo jim pouze 33 vteřin na jejich odpověď. David Poizl snížil náskok a zdramatizoval tak celý zápas. Tomu napomohl v 56. minutě Marek Michalov, který po precizní přihrávce od Šimona Šilhana uklidil puk mezi betony za Skleničkova záda. Tahle divočina tím byla i přes veškerou snahu Energetiků u konce a žádný z celků se již do konce zápasu neprosadil. 3 body tak zůstávají v Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud: Mám ohromnou radost, že jsme utkání zvládli za 3 body. Jsem i spokojený, jak jsme se 40 minut v tom zápase prezentovali. Mrzí mě ale nezodpovědnost ve 3. třetině, kdy jsme úplně zbytečně pustili soupeře do hry a strachovali jsme se o ten výsledek až do konce utkání. Trošku mi ale dělá vrásky zranění Vasiaka a Macháčka, u kterého to nevypadá na několikadenní záležitost.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.