Výhody a nevýhody krabičkové diety: Vyplatí se?

Uvažujete-li nad svou první objednávkou krabičkové diety, rozhodování vám usnadní nejen podrobný popis všech jejích výhod, ale také výčet nevýhod. Ať už je váš důvod volby tohoto způsobu stravování jakýkoliv, hodí se vědět, co dobrého vám může přinést, a kdy bude lepší hledat jiné a pro vás vhodnější řešení. 

Výhody krabičková diety

Nejčastěji se zdůrazňuje časová úspora spojená s plánováním jídelníčku, nakupováním a přípravou jídla. Také zajištění celodenní pestré a vyvážené stravy bez většího úsilí. U opravdu dobré krabičkové diety najdete spoustu dalších výhod, které stojí za zvážení. Nezapomeňte ale, že pro každého může být rozhodujícím kritériem něco jiného.

Minimální časová náročnost

Když nemáte čas, pravidelný a vyvážený jídelníček se dodržuje obtížně. Čas nezbývá na nákup potravin, natož na vaření. Zaneprázdnění lidé to řeší nárazovým stravováním, velkým množstvím vypité kávy přes den, večerním přejídáním a nezdravými pokrmy z fast foodového typu občerstvení, případně se často stravují v restauracích. 

Díky krabičkové dietě budete nad jídlem přemýšlet jen několik minut týdně. Nemusíte nic plánovat. Jídlo si vyberete a objednáte online (obvykle jednou týdně) a převezmete (každý den nebo obden). Máte zajištěné jídlo dle potřeby a práce s jeho chystáním odpadá. 

Vaší jedinou a největší starostí je výběr vhodné krabičkové diety, aby byla kvalitní a co nejlépe plnila vaše individuální požadavky.

Mnohem méně stresu

Jakmile odpadnou starosti spojené s vařením, pocítíte úlevu. Získáte více času na práci, koníčky i zábavu. Můžete se věnovat partnerovi či partnerce, dětem, ale i odpočinku. Místo spěšného nákupu a vaření večeře si po práci můžete zajít do sauny a nehonit se.

Jako ohromný stres vnímají vaření ženy, na jejichž bedrech často spočívá zajištění jídla pro celou rodinu. Je normální, že členové rodiny nejedí, ani nechtějí jíst, stále to samé. Často se setkáte s případy, kdy žena (manželka a matka) chce jíst zdravěji, ale manžel vyžaduje jiný stravovací styl. Děti jsou (jak jinak) vybíravé a jejich chutě se neustále mění. Plánovat a připravovat jídlo je v takovém případě spíše noční můrou než radostí.

Než se nuceně přizpůsobovat nebo trávit v kuchyni většinu volného času, můžete s pomocí krabičkové diety uspokojit stravovací požadavky všech členů, nebo si aspoň tuto práci ulehčit. Vyžaduje to ale vzájemnou podporu obou partnerů.

Úleva pro rodinný rozpočet

Některým lidem může krabičková dieta přinést značnou finační úsporu. Mnozí lidé, kteří na vaření nemají čas a chtějí jíst pravidelně a alespoň trochu zdravě, utrácí horentní sumy za lepší jídlo v restauracích a moderních fast foodech snažících se o nabídku zdravějších jídel.

Je samozřejmě skvělé, že moderní restaurace nabízí rozmanité pokrmy, v nichž nechybí kvalitní bílkoviny a sacharidy nebo čerstvé ovoce a zelenina. Tomu však odpovídá vyšší cena a každodenní návštěvy těchto bister se mohou nepříjemně promítnout do finančního rozpočtu.

Dobrá krabičková dieta vám nabídne podobné služby, pohodlněji a zpravidla za nižší cenu. Navíc budete mít přehled o tom, kolik za jídlo měsíčně utratíte.

krabičková dieta a finance

Pestřejší jídelníček

Většina lidí nakupuje dokola stejné potraviny a vaří stejná jídla. Snídají to samé, k obědu střídají nejvýše deset oblíbených jídel a k večeři si dají pečivo s nějakou oblohou. Není moc lidí, kteří jídelníček plánují dopředu, vaří pestře, střídají různé suroviny, zkouší nové recepty či si vymýšlí vlastní.

Problém nemusí být nutně v nedostatku času a nechuti k vaření. Dobrý úmysl často končí už u receptů, které vyžadují, abyste měli doma různé suroviny. Ty ale nemusí vždy mít dlouhou trvanlivost. Když je včas nespotřebujete, skončí v odpadkovém koši. Platí to pro zeleninu, ovoce, mléčné výrobky a další.

Díky krabičkové dietě získáte pestrý jídelníček a každý týden různá jídla, která navíc uvaří profesionální kuchaři. Aniž byste museli mít plnou ledničku a špajz, poznáte nové suroviny a ochutnáte pokrmy z různých koutů světa. Můžete přitom být, co se týče vašich kulinářských dovedností, nepolíbení.

Podpora zdravějšího životního stylu

Máme tu také otázku přínosu krabičkové diety pro zdraví a pomoc při změně životního stylu k lepšímu. Spousta lidí netuší, jak začít, neví si rady, jaká jídla připravovat nebo kolik toho sníst za den, natož aby si sami počítali kalorie a přemýšleli nad správným poměrem hlavních živin. Hledají rady a návody, ale v ohromném množství dostupných informací se ztrácí. 

Krabičková dieta může být způsobem, jak začít a nenásilně si vybudovat zdravější stravovací návyky. Dobrá krabičková dieta vám ukáže, jak mohou zdravá jídla vypadat. Že lze jíst lépe a zároveň chutně. Naučí vás se v této oblasti orientovat.

Může vám pomoci také při hubnutí. Nebudete překračovat rozumné porce. 

Pomůže vám i s dodržováním specifické diety, pokud máte nějaké omezení. Zde je nicméně velmi důležité najít takovou krabičkovou dietu, která vaše extra požadavky dokáže naplnit.

Lepší jídelníček pro každého

Rozvoz zdravých jídel nabízí možnost lepšího stravování lidem, kteří pracují na směny, mají střídavou či nepravidelnou pracovní dobu (krátký vs dlouhý týden, práce dle množství zakázek apod.), nebo mají krátké obědové pauzy. Zajistit si kvalitní jídlo v rámci noční směny nebo při půlhodinové pauze na oběd není snadné. Zvlášť, když nemáte v okolí svého zaměstnání dobré občerstvovací možnosti.

Krabičková dieta vám zajistí jídlo na celý den či jeho část bez ohledu na to, kdy a kde pracujete. Samozřejmě to platí jen tehdy, spadá-li toto místo do lokality rozvozu. Jídlo vám mohou dovézt na různé adresy. Klidně rovnou do práce, kde si ho převezmete vy osobně nebo se domluvíte na recepci a podobně. 

TIP, JAK JEŠTĚ VÍCE UŠETŘIT: Můžete si také krabičky objednávat spolu s kolegy. Kromě kvalitního a pravidelného jídla můžete dosáhnout na nižší cenu díky množstevním slevám. 

Konzistence aneb podpora stravovací rutiny

Jíte-li každý den jinak, protože máte náročný a rozmanitý časový harmonogram, pomůže vám krabičková dieta udržet si pravidelnou stravovací rutinu. Na každý den budete mít stejný počet jídel ve stále stejné kvalitě. Budou připravena k okamžité konzumaci. K ohřevu většinou stačí mikrovlnka, která bývá i v zaměstnání běžně k dispozici. Vám odpadnou starosti s plánováním a rozhodováním se, zda vůbec máte čas si někam na jídlo zajít nebo si jej dokonce připravit.

Pravidelné jídlo, i když nemůžete vařit

Krabičková dieta rovněž nabízí řešení lidem, kteří nakupovat a vařit nemohou. Důvody jsou různé a nedostatek času je pouze jedním z nich. K těm dalším patří absence nadšení k vaření a neobvyklé není ani chybějící kulinářské umění. Vyhnete se tak zbytečnému stresu a nutnosti stát u plotny.

Dovoz jídla na celý den může být prospěšný i pro lidi, kteří s přípravou jídla mají potíže ze zdravotních důvodů. Vyšší věk, vážné problémy s pohybovým aparátem, úrazy i nemoci krátkodobého či dlouhodobého rázu mohou v různé míře omezovat schopnost nakoupit suroviny a uvařit si jídlo vlastními silami doma. Není to tedy jenom o tom, že člověk nemá čas nebo chuť, někteří prostě nemohou, i kdyby sebevíc chtěli.

Kontrolované hubnutí

Velký přínos může mít vhodně vybraná krabičková dieta pro osoby s nadváhou či obezitou, které dlouho usilují o snížení tělesné hmotnosti, ale nedaří se jim. Potýkají se s postupným růstem váhy a bohaté zkušenosti mívají i s jojo efektem po různých extrémních dietách.

Tímto způsobem dostanete jídelníček pod kontrolu, budete mít lepší přehled nad přijatými kaloriemi a naučíte se, jak může zdravý redukční jídelníček vypadat včetně adekvátních velikostí porcí. Při rozumně nastaveném dietním režimu se nemusíte obávat jojo efektu, jakmile odběr krabiček zrušíte. Samozřejmě to platí jen tehdy, pokud u nastaveného jídelního režimu zůstanete a nevrátíte se k původnímu stylu stravování.

Pozitivní u krabičkových diet je, že s předem připravenými jídly hrozí mnohem menší riziko, že v případě náhlého hladu skončíte v nejbližším fast foodu či u jiného nezdravého jídla.

krabičková dieta a hubnutí

Vyvážený jídelníček od odborníků

Poskytovatelé dobrých krabičkových diet staví na poskytování kvalitních služeb a spolupracují s odborníky, kteří mají vzdělání v oblasti výživy člověka. Jedině s odborně sestaveným jídelníčkem získáte jistotu, že jíte správně a nemusíte pochybovat o tom, zda jíte na všechny živiny bohatá jídla.

Málokterý člověk si sám dokáže sestavit vyvážený jídelníček, který obsahuje nejen všechny živiny, ale také ve správných poměrech. Nutriční specialisté mají potřebné znalosti a zkušenosti. Jídelní programy a plány sestavují tak, aby nabídly rovnováhu všech tří hlavních makroživin (tj. sacharidy, bílkoviny a tuky) i mikroživin (vitaminy, minerály a stopové prvky). 

Podpora při specifických dietách

U krabičkové diety hledají pomoc lidé s různými stravovacími omezeními. Očekávají, že jim zajistí vyvážený a pestrý jídelníček vytvořený na míru pro konkrétní dietní režim.

Nejčastěji se jedná o lidi, kteří kvůli alergii nebo intoleranci nejí lepek nebo laktózu, trpí cukrovkou, vysokým tlakem, případně z etických či jiných důvodů odmítají jíst maso (vegetariáni) či dokonce všechny živočišné produkty (vegani), případně drží jídelníček s nízkým obsahem sacharidů.

Platí to i pro osoby se specifickým životním stylem. Většinou se jedná o sportovce, kdy (ne)správně sestavený jídelníček zásadně ovlivňuje sportovní výkony, ať už usilují o nabrání svalové hmoty, zvýšení síly nebo si chtějí zlepšit celkovou výkonnost.

Různé možnosti objednávání

Některé krabičkové diety nabízí možnost objednat si jen některé chody: např. snídani, oběd a svačiny, nebo jen obědy apod. To je užitečné pro lidi, kteří si vaří tak nějak na půl. Přes den nestíhají, ale na přípravu snídaně a večeře si čas udělají vždy. Nebo jen na večeři, která je pro ně důležitou součástí rodinného života a na její přípravě se podílí rodiče i děti. Podobná situace nastává u lidí, kteří rádi navštěvují restaurace nejen kvůli dobrému jídlu, ale také za účelem posezení s přáteli, rodinou, kolegy nebo v rámci pracovního jednání. 

Také si můžete zvolit, zda si přejete jídlo dostávat pouze ve všední dny, nebo i o víkendu. Zde však pozor. Mnohé krabičkové diety přes víkendy nefungují. Je třeba najít takovou, která splní vaše očekávání i v této možnosti objednávání.

Udržitelný a šetrný způsob stravování

Krabičková dieta může představovat udržitelnější a šetrnější způsob, jak zacházet s potravinami s kratší dobou trvanlivosti. Předpřipravená jídla s přesně nastavenými porcemi zamezují plýtvání. Doma nebudete mít nazbyt žádné suroviny, které nestíháte sníst a po překročení expirace je vyhazujete.

VÍTE, ŽE někteří poskytovatelé krabičkových diet hledají kvalitní dodavatele mezi lokálními výrobci a podporují provoz místních podniků a farem? I to může být důležité.

Snadná manipulace s jídlem

Na krabičkách je pozitivní i jednoduchá manipulace

  • Můžete si je nechat dovézt na různé adresy (jednou domů, jindy do zaměstnání). 
  • S krabičkami můžete bez obav cestovat a přenášet je z místa na místo
  • Necháte-li si krabičky dovézt ráno domů, oběd si můžete vzít s sebou do práce a hotová večeře na vás bude opět čekat doma. Stačí si ji ohřát. 
  • Stejně tak si můžete vozit předem připravená jídla na služební cesty, čím vám odpadne starost, kdy, kde a co budete jíst.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Jak vybrat krabičkovou dietu: Na co se zaměřit a kde hledat potřebné informace?

Nevýhody krabičkové diety a praktické tipy, jak je řešit

Snažte se vždy vybírat takovou službu, která co nejvíce splňuje vaše požadavky a potřeby. Perfektní krabičková dieta pro všechny neexistuje.

Neodpovídající a příliš nízká kalorická hodnota

Před výběrem menu doporučujeme provést alespoň orientační výpočet vašeho individuálního kalorického příjmu. V případě, že chcete dosáhnout nějakých konkrétních cílů a v oblasti vyvážené stravy se zatím neorientujete, čísla raději zkonzultujte s nutričním terapeutem. 

Při výběru služby se doporučenými hodnotami řiďte a vyhýbejte se stravovacím programům s nízkým množstvím kalorií. Nebudete se cítit sytí a budete mít tendenci se dojídat čímkoliv, co najdete doma. Po zrušení odběru krabiček vám při návratu na běžnou stravu může hrozit i jojo efekt.

Ne všechny krabičky důsledně dbají na vyvážený poměr makroživin, obsah vitaminů a minerálů a dostatečné množství vlákniny. Chybět by neměl dostatek zeleniny a ovoce. Tu samozřejmě můžete mít doma čerstvou a v případě potřeby si ji doplnit, u dobré krabičkové diety by to však nemělo být třeba. Při výběru vám pomohou naše recenzce, kde krabičky od různých dodavatelů hodnotí přímo nutriční specialisté.

nevýhody krabičkové diety

TIP: Někteří poskytovatelé krabičkových diet nabízí konzultaci s jejich výživovým specialistou. Nechte si poradit. Nejdříve se ale ujistěte, že jde o odborníka s patřičným vzděláním.

Jídelní plány nepřipravuje kvalifikovaný odborník

Osoba, která vymýšlí a připravuje jídelní plány, je u krabičkových diet stěžejní. Pouze zkušený odborník na výživu umí sestavit jídelníček s vyváženým obsahem živin a správnou energetickou hodnotou, který sedne větším skupinám lidí.

Tato informace by na stránkách krabičkové diety měla být uvedena. Je rozdíl, zda jídelníček sestavuje někdo, kdo čerstvě dokončil kurz, nebo zkušený výživový specialista, který se průběžně vzdělává a má za sebou stovky spokojených klientů, nebo nutriční terapeut či specialista s vysokoškolským vzděláním. 

PROČ ČÍST RECENZE? Běžný člověk je sotva schopen posoudit, zda je navržený jídelní plán vyvážený z hlediska obsahu živin. K tomu slouží profesionální recenze, kde krabičkové diety hodnotí nutriční specialisté.

Vyšší finanční náklady, než u jídelníčku připravovaného doma

Pokud se stravujete mimo domov po restauracích a jiných stravovacích zařízeních, s krabičkovou dietou můžete ušetřit. Porovnáte-li ale cenu s jídelníčkem, který si doma připravíte z vámi nakoupených surovin, už to tak výhodně nevychází.

Při srovnání cen byste však měli brát v úvahu také další faktory. 

  • Kolik času strávíte plánováním jídelníčku, nakupováním a přípravou jídel? 
  • Do výdajů nezapomeňte zahrnout náklady na dopravu autem nebo veřejnou dopravou, nechodíte-li na nákupy pěšky, a energie. 
  • V potaz berte také nespotřebované a kvůli prošlé respiraci vyhozené potraviny.

Možná se ukáže, že skutečný cenový rozdíl není tak výrazný, obzvláště v porovnání s ušetřeným časem.

Jídla nevaří přímo pro vás a tak vám nemusí vždy chutnat

Většina dodavatelů jídelní plány zveřejňuje na týden dva dopředu. Jídelní plán může být daný bez možnosti výběru či změny, nebo umožňovat větší či menší změny. Pokud vám na složení vaší stravy záleží hodně, doporučujeme hledat dodavatele se širší nabídkou.

Na výběr můžete mít z jednoho, dvou ale i několika jídel v rámci stejného chodu. Někdy lze vyměnit surovinu za jinou, protože ji nemůžete nebo vám nechutná. I když si ale navolíte jídelníček dle svých chuťových a dalších preferencí, neznamená to, že vám každé jídlo sedne. Může se stát, že vám dorazí pokrm, který vám nevadí, ale v daný moment na něj nebudete mít nejmenší chuť.

Pokud vám nabízené menu většinou vyhovuje, můžete mít pro tyto výjimečné případy vymyšlený záložní plán. Může jít o hotová jídla uložená v mrazáku. Horší je, pokud se v menu zrovna sejdou jídla, z nichž vám nesedí ani jedno. Jde-li to, jídlo zrušte a na daný den si výjimečně zajistěte něco chutnějšího sami. 

Omezená kontrola nad surovinami a způsobem přípravy

Jelikož si jídlo nebudete chystat sami, měli byste dodavateli plně důvěřovat, že to zvládne lépe než vy. Vaše kontrola nad použitými surovinami a postupem bude totiž mizivá. Nejde pouze o konkrétní výběr surovin a potravin, ale také výrobce, farmáře, pěstitele a další dodavatele, které daná firma využívá.

Toto může představovat velký problém zejména pro jedince, kteří mají vážnější druhy potravinových alergií a intolerancí či jejich kombinace.

Dobrý poskytovatel na svých stránkách uvádí co nejvíce informací, které se týkají používaných potravin a surovin, jejich zpracování, přípravy jídel, balení a výživových hodnot hotových pokrmů. Někteří uvádí své dodavatele a klientům umožňují nahlédnout do kuchyně skrze fotogalerie, videa či online přenosy zveřejňované na webových stránkách a sociálních sítích.

Malý výběr mezi krabičkovými dietami

Slabší výběr hrozí zejména lidem majícím specifická dietní omezení. Čím jich je více nebo jsou vážnějšího rázu, tím těžší je najít službu, která je schopna takové požadavky splnit. Můžete si projít nabídku jídelních programů společnosti, která se vašim potřebám blíží nejvíce, a případně se poskytovatele zeptat, jakých dalších úprav je schopen, a na kolik peněz by případně takto individuálně upravená krabičková dieta přišla.

S problémem omezeného výběru se dále potýkají lidé v menších městech, obcích a vesnicích, které se nachází mimo oblast rozvozu krabičkových diet. Můžete si krabičky osobně vyzvedávat, je-li to možné, nebo si je nechat dovézt na nejbližší místo, kam služba rozváží. Třeba do obchodu, kde pracuje váš známý. 

Horší kvalita a nesplněná očekávání

Nabídka krabičkových diet se zvyšuje, ale ne každou lze doporučit. Informace a fotografie na webových stránkách nemusí odpovídat realitě. Například fotografie pokrmů téměř vždy vypadají lépe než ve skutečnosti. Nebo na obalech chybí výživové hodnoty a další důležité informace.

Pozor také na kvalitu dovážených jídel. Nemusí být chutná, čerstvá ani připravená deklarovaným způsobem. Riziko také spočívá v používání levných, nekvalitních, či dokonce prošlých surovin, případně zanedbávání dostatečné tepelné úpravy. 

Abyste se nežádoucích zkušeností s horšími službami vyhnuli, není od věci projít si recenze a zkušenosti klientů. Dobré recenze obsahují nejen hodnocení kvality jídel a služeb, ale také fotografie skutečných jídel, která vám skončí na stole. Případně hledejte společnost nabízející objednávku na zkoušku, což už samo o sobě svědčí o lepší kvalitě.

Monotónní jídelníčky a opakující se jídla

Ačkoliv většina provozovatelů krabičkových diet klade důraz na pestrost, ne vždy tomu tak je. Ne všichni dodržují slibovanou rozmanitost, některé pokrmy se často opakují a nápaditost chybí i v používaných surovinách. 

Pokud vám na pestrém jídelníčku záleží, kromě pročtení uživatelských recenzí můžete menu u vybraných poskytovatelů sledovat nějakou dobu. Brzy si všimnete, zda je krabičková dieta, co se týče střídání jídla, zajímavá či nikoliv. I zde se nabízí objednávka na zkoušku.

Příliš dlouhé časové okno pro rozvoz

Roli hraje délka časového okna rozvozu, kdy vám krabičky s jídlem firma doveze. To by mělo vyhovovat vašemu dennímu rozvrhu. Ne každý si může dovolit čekat dvě hodiny na kurýra. Ideální je, když vám krabičky přivezou vždy v přibližně stejnou dobu.

Můžete si také krabičky vyzvedávat osobně na výdejním místě (pokud ho mají) nebo si jídlo nechat vozit do práce, případně na jiné místo, kde se běžně vyskytujete.

Můžete se také domluvit se sousedy, kteří jsou většinu času doma, nebo prodavačkou v obchodě poblíž vašeho domu, zda by vám krabičky neuložili do doby, kdy si je budete moci vyzvednout. Odvděčit se jim můžete drobnou pozorností či poplatkem.

Hodně krabiček vs malá lednička

Problém může představovat nedostatek místa v lednici, do které by se mělo vejít až cca 10 krabiček, dováží-li firma na více dní dopředu. Přece jen krabička zabere více místa než samotné suroviny. Máte-li menší ledničku nebo se v ní běžně nachází jiné jídlo (ostatní členové rodiny si mohou nakupovat a vařit), může jít o poměrně zásadní potíž. 

Můžete se domluvit a pro své jídlo v ledničce vymezit jednu poličku, případně si najít firmu, která dováží denně a krabiček bude méně. Samozřejmě si můžete pořídit větší ledničku.

Chybějící společenský aspekt stravování

U krabičkových diet bývá kritizováno omezení společenského aspektu, který s konzumací jídla zejména ve standardním zaměstnání souvisí. Lidé nechtějí jíst jídlo z krabičky samotní v kanceláři, zatímco ostatní kolegové jdou společně na oběd do restaurace.

společenský aspekt stravování

Řešení

  • Můžete se svými kolegy probrat možnost hromadného objednávání krabiček. Možná tento způsob stravování neřešíte sami. Budete jíst společně a zároveň ušetříte, protože větší objednávky bývají se slevou. 
  • Také si nemusíte objednávat všechny denní chody (např. bez oběda) nebo si objednáte jídlo jen na některé dny, kdy jste v práci sami. 
  • Případně si můžete objednat menší porce (jde-li to) a na obědě s kolegy si dát jen polévku.

Problém s plánováním

Krabičková dieta nabízí řešení pro zaneprázdněné lidi. Nicméně je nutné umět si naplánovat čas, abyste si mohli krabičky vždy bez problému převzít a sníst se je ve správnou dobu.

To bývá zásadní problém u lidí, kteří hodně cestují, mají více pracovišť a dopředu nikdy neví, kde během následujících dní budou. Nastává problém nejen s tím, kam krabičky objednat, ale i s možností dovoz přerušit apod. Až tak moc krabičkové diety flexibilní nebývají.

NÁŠ TIP: Krabičková dieta může vyřešit zanedbaný stravovací režim kvůli vysokému pracovnímu vytížení. Dobré plánování jídel má pozitivní vliv i na zdravé hubnutí, jak potvrdila tato studie z roku 2017.

Neekologičnost

Mnohé lidi od krabičkové diety odrazuje velké množství plastového obalu, které se s touto rozvážkovou službou pojí. Každý den vyhodí 3 až 5 krabiček. Za 5 dní to dělá až 25 obalů a za měsíc jich nakupíte zhruba 100. To opravdu není málo.

Někteří poskytovatelé se tento problém snaží řešit používáním plně recyklovatelných druhů obalů, jiní nabízí zpětný odběr krabiček a jejich recyklaci. To však téměř vždy znamená, že bude služba o nějaký poplatek dražší. Dovážkové firmy bohužel nemohou používat jiné materiály, protože se musí řídit přísnými hygienickými normami.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
RECENZE: Krabičková dieta Zdravé stravování očima nutriční terapeutky

Závěrečné shrnutí: Dobrá krabičková dieta vám ukáže, jak jíst lépe

  • Kvalitní krabičková dieta, tedy zdravá, vyvážená a pestrá, vám ušetří nejen každodenní starosti, jež s plánováním, nakupováním surovin a přípravou jídla souvisí.
  • Naučíte se především zdravějším stravovacím návykům a také pravidelnosti. 
  • Abyste těžili především z výhod, musíte si vybrat dodavatele poskytující profesionální služby a zvolit si správný jídelní program s adekvátní energetickou hodnotou. K tomu vám poslouží naše recenze krabičkových diet, které za vás ochutnávají, fotí a posuzují nutriční poradci.
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Monika Šaríková

Monika Šaríková

Když jsem před léty studovala historii a literaturu, nenapadlo by mě, že se nakonec budu živit psaním. Jednoznačně nejradši se věnuji psaní o zdravém životním stylu. Miluji dobré jídlo, ráda vařím, ujetá jsem zejména na českou a asijskou kuchyni, zbožňuji přírodu a pohyb. Mezi mé velké sportovní lásky patří zejména běh, kolo, turistika a jóga :). Nově jsem kromě textařky také funkční trenérkou.