Třetiligový lídr má další posilu. Velvary dají šanci útočníku Kolaříkovi, který prošel akademií Dynama Drážďany

Třetiligový lídr má další posilu. Velvary dají šanci útočníku Kolaříkovi, který prošel akademií Dynama Drážďany

Prezident Slovanu Velvary nedávno navnadil fanoušky, že v zimě plánuje klub posílit možná až o pět nových tváří. Po Ondřeji Žežulkovi ze Žižkova teď může zatím nejlepší celek B skupiny ČFL přivítat další posilu do ofenzivy. Vedení klubu dotáhlo do finále přestup 22 letého útočníka Ondřeje Kolaříka z FK Viagem Ústí nad Labem.

Žežulka už na podzim za Velvary hrál a proměnil se v kanonýra týmu. To Kolařík měl jiné starosti, vrací se k fotbalu po vážném zranění, kdy na podzim odehrál v dresu rivala z Ústí pouhé dva zápasy. Ústí nad Labem se v zimě rozhodlo přejít do profesionálního režimu a klub se snažil řádně zamíchat i kádrem. I proto nejspíš pustil Kolaříka ke konkurentovi, s nímž se chce Ústí poprat o postup.

"Jedná se o rychlostního fotbalistu s výbornou kopací technikou," představuje zkušeného útočníka Slovan Velvary na svých internetových stránkách. "Ondro, vítej ve Velvarech," stojí na webu. Odchovanec ústecké kopané prošel akademií Dynama Drážďany, hrával v Mostě, Brozanech nebo Karlových Varech.

Klub rovněž potvrdil, že Junhyeong Kim a Dongha Kim odešli do ligových mužstev FC Slovácko a SFC Opava. Junhyeong Kim odehrál za Velvary devět utkání a vstřelil jednu branku. Dongha Kim ve velvarském dresu nastoupil do devatenácti utkání a vstřelil čtyři branky.