Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Singl-mix obstará Davidová s Marečkem. Obhájí Norové zlato?

Před pátečním volným dnem jsou v Novém Městě na Moravě před biatlonisty a biatlonistkami smíšené dvojice. Čeští trenéři pro mix zvolili duo v podobě Markéty Davidové a Jonáše Marečka. Ten se vrací do mistrovství světa po zánětu dutin, Davidová hned po individuálu hlásila, že nemá problém singl-mix jet. Přímý přenos sledujte od 17:30 na ČT sport, biatlonové studio kvůli přechodu na zápas Evropské ligy Galatasaray – Sparta poté na ČT sport Plus.

Markéta Davidová
zdroj: ČTK

"Makula je tu v pohodě a bylo to vidět i ve vytrvalostních závodech. Šla po jedničkách, ale ta střelba byla rychlá. Věří si a na lyžích byla perfektní," řekl trenér Michael Málek. Sama Davidová říkala dopředu, že se s případnou účastí v závodu bude muset porvat a problém s tím nemá.

"Jony se toho také nebojí. Střílí rychle i přesně, tak doufejme, že mu to vyjde a nebude na té trati tolik ztrácet. Normálně tak neztrácí a tady rozhoduje rychlost a přesnost střelby," doplnil.

Sedmadvacetiletá Davidová, kterou se trenér Egil Gjelland rozhodl upřednostnit před Terezou Voborníkovou, absolvuje pátý závod v osmi dnech.

V úvodu mistrovství byla se smíšenou štafetou na 14. místě, ve sprintu dojela sedmnáctá, ve stíhačce devátá a naposledy skončila ve vytrvalostním závodě dvacátá. O víkendu by měla odjet také klasickou štafetu a masák.

Mareček skončil při jediném startu po třech střeleckých chybách osmapadesátý ve sprintu. Další závody vynechal kvůli zánětu dutin. Chyběl i ve čtvrtečním vytrvalostním závodu.

Češi zatím ve smíšené štafetě dvojic na větší úspěch z vrcholných akcí čekají. Nejlepší výsledek na MS zajeli v roce 2019 Ondřej Moravec s Evou Puskarčíkovou, kteří skončili devátí. 

Na úvod sezony uspěla doma v Östersundu Hanna Öbergová se Sebastianem Samuelssenem, kteří pojedou i tentokrát.

Druzí byli Sturla Holm Laegreid s Juni Arnekleivovou a třetí skončili reprezentanti Francie díky Fabienu Claudeovi a Julii Simonové. Tu se trenéři rozhodli ve čtvrtek vynechat.

Česká dvojice Mareček a Voborníková dojela ve Švédsku na startu aktuálního SP po osmi opravách na dvanáctém místě s odstupem více než minuty a půl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih smíšené štafety dvojic SP v biatlonu v Anterselvě

Druhý singl-mix ročníku pořádala v SP Anterselva, kde zvítězili Němci díky Vanesse Voigtové a Justusi Strelowovi.

Na druhém místě skončilo Norsko, třetí bylo Rakousko. Češi skončili opět dvanáctí, když tentokrát museli vinou Lucie Charvátové, která jela závod s Vítězslavem Hornigem, na dvě trestná kola.

Úřadujícími mistry světa jsou Norové (Johannes Bö vyhrál s Marte Olsbuovou Roeiselandovou, kterou po jejím konci v biatlonu tentokrát nahrazuje Ingrid Tandrevoldová, pozn. red.), loni v Oberhofu brali Rakušané stříbro a Itálie bronz.

Českému týmu se tehdy vůbec nedařilo, Voborníková a Michal Krčmář dojeli až čtrnáctí, když museli absolvovat dokonce tři trestná kola.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články